Росавтодор погодив розроблений стандарт будівництва доріг із фосфогіпсу. При цьому в документі наведена дуже неоднозначна інформація щодо безпеки такого дорожнього покриття.

Спочатку у висновках експертів значилося, що матеріал є екологічно чистим і безпечним як під час виробництва, будівництва, так і при знаходженні в грунті. При цьому дуже важливо покриття влаштувати з дотриманням технології і тоді воно не буде пилити.

"Матеріал не виділяє гази, шкідливі для озонового шару Землі. У матеріалу не відбувається хімічних змін або реакцій в землі, самозаймання або утворення токсичних речовин", - сказано у звіті.

Однак після в документі з'явилися відомості, що вологий фосфогіпс (оптимальна вологість матеріалу для укладання складає від 25% до 30%) за ступенем впливу на організм людини відноситься до речовин п'ятого класу небезпеки (дуже низька ступінь впливу).

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Для попередження шкідливого впливу фосфогіпсу дорожнього на навколишнє середовище необхідно не допускати його розсіювання в повітряному середовищі і потрапляння у відкриті водойми і ґрунтові води. При транспортуванні фосфогіпсу в разі його висихання повітряне середовище може виділятися його пил, інформується у стандарті. - Пил фосфогіпсу може викликати слабке подразнення слизових оболонок очей і верхніх дихальних шляхів", - зазначається у звіті.

Також не можна допускати, щоб у воді перевищувалася концентрація фосфогіпсу для водойм 3 міліграма на літр. Для водойм рибогосподарств – 1 мг/л. Після закінчення трьох діб після виходу з цеху фосфогіпс використовувати заборонено.

Нагадаємо, над Кримом нависла реальна катастрофа. Люди пишуть, що не тільки страждають із-за поганого повітря і кислотні дощі, але є проблеми з водою.

Як повідомляв "Знай. ua", окупанти в Криму крали воду з України. Воду переправляли на завод "Кримський титан".

"Знай. ua" писав, що екологи шокували прогнозом нової катастрофи в Криму. Нова загроза може зруйнувати все.