Експерти шокували заявою, яка безпосередньо стосується фінансів і гаманця кожного українця.

Стало відомо, що дуже скоро держава почне досліджувати покупки українців, які перевищують 5 тисяч гривень.

Це пов'язано з тим, що країни Європи запускають процедуру імплементації так званих "антивідмивних правил", які вступили в силу влітку цього року. Вимоги директиви стануть обов’язковими для всіх банків до зими 2020 року. Відповідно, така практика торкнеться і українців.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Деякі польські банки почали переглядати оцінку ризику українських клієнтів – вона виросла з 50 до 70%. Фінансові установи вимагають від клієнтів, що відкривають рахунки або бажаючих отримати кредити, додаткові документи. Українці повинні надати довідку про прописку і документ, що підтверджує походження коштів", – розповів фінансовий експерт Василь Невмержицький.

З допомогою нововведень ЄС хоче посилити контроль банків за рухом коштів, а також за джерелами їх походження. Будуть створені національні реєстри публічних осіб, а інформація про них стане доступною на загальноєвропейському рівні.

Окрім цього, експерти анонсують зниження порогу для проведення онлайн-транзакцій по картах лімітом до 50 євро. При цьому ліміт ідентифікації власників подібних карт також буде знижений з € 250 до € 150.

Україна впевнено рухається в бік ЄС, тому можливо, що Київ через певний час почне впроваджувати антивідмивні норми. Тобто вслід за Європою українці можуть попрощатися із банківською таємницею.

Нагадаємо, стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон та як це вплине на долар.

Експерти пояснили, чи вдасться американській валюті перетнути психологічну позначку в 30 гривень.

Як писав раніше Знай.ua, Національний банк попереджає про зміни в порядку міжбанківських гривневих переказів в Україні.


Також Знай.ua писав про те, що в Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain.