Нафтогаз України сподівається укласти мирову угоду з комунальним підприємством Київтеплоенерго про правонаступництво величезних боргів Київенерго.

Про це повідомив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелому.

Крім топ-менеджер компанії відзначив, що уряд зробив вже доволі багато для відновлення водопостачання води у Києві, адже від виділив кошти на покриття різниці у тарифах.

Також він додав, що вже доволі швидко відбудеться судове засідання, яке і має поставити крапку у цій скандальній історії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Завдяки вжитим урядом рішенням (про виділення комунальному підприємству коштів на покриття різниці в тарифах, - ред.) Є істотний позитивний зсув. Але, як усім відомо, зараз йде судовий розгляд і суд повинен прийняти остаточне рішення, тобто затвердити мирову угоду, над яким ми працюємо. Судове засідання призначено на 10 жовтня", - сказав Перелому.

Він також додав, що сторони досягли попередньої домовленості про оплату всіх наявниї плаетжів, зокрема і боргових. зазначив, що попередні домовленості між сторонами є і їх реально здійснити.

"10 жовтня, після засідання суду, ми зможемо підписати цю мирову угоду, і тоді - відновити поставки гарячої води і розпочати опалювальний сезон", - сказав Пантелєєв.

Разом з тим варто відзначити, що раніше Міністерство фінансів нарахувало НАК "Нафтогаз" першу частину субвенції, виділеної урядом для теплопостачальних підприємств Києва на те, щоб погасити борги, що з'явилися через різницю в тарифах.

Наголошується, що такий крок дасть можливість КМДА приступити до вирішування питання з гарячим водопостачанням у Києві.

"Так, перша частина субвенції пройшла. Це дає можливість вести роботу зі штрафами і санкціями", - повідомила вона.

При цьому представниця заступника не повідомила, коли "Київтеплоенерго" стане підписувати договори з "Нафтогазом", так що коли все місто отримає гаряче водопостачання як і раніше не ясно.

Нагадаємо, Україна стала незалежною в найважливішій сфері, Путін панікує.

Як повідомляв "Знай.ua", нова схема "Нафтогазу" коштуватиме бюджету 140 млрд грн на рік.

Також "Знай.ua" писав, що суд виписав Коболєву шалений штраф, тільки не смійтеся.

Чому Київ залишився без гарячої води