У мережі з'явилася новина про те, що Кабмін скасував обмеження за часом для демонстрації фільмів категорії «18+».

Згідно нової постанови, кіно з сексуальними сценами будуть показувати в кіно не тільки вночі.

кінотеатр

Відповідно, після такого рішення кількість і різноманітність сеансів в українських кінотеатрах збільшиться, повідомляє Інформатор з посиланням на прес-службу Міністерства культури України.

Також наголошується, що такий крок говорить про впровадження «прогресивного зарубіжного кінодемонстраційного досвіду в Україні».

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Результати постанови призвели до того, що тепер показ фільмів з індексом «18» можливий з 18:00 до 6:00. Однак особи до 18 років не зможуть відвідувати такі кіносеанси. Контроль за віком відвідувачів будуть здійснювати кінотеатри.

Як повідомляє прес-центр, таке рішення позитивно вплине на ринкове середовище та дозволить глядачам дивитися фільми з високим індексом в будь-який час. Це стосується і стрічок українського виробництва.

А що ви думаєте про це?

До слова, у вівторок, 2 жовтня, в Києві біля будівлі міської адміністрації, був проведений мітинг на підтримку двох найстаріших кінотеатрів міста - Кінопанорами і України, про закриття яких повідомлялося минулого тижня. Фотографії та інформацію з місця подій надало видання НВ.

Мітингувати прийшли громадські активісти, театральні діячі, актори, продюсери та кінокритики, музиканти, журналісти, і люди, які дуже любили ці кінотеатри, регулярно відвідуючи прем'єри в них.

протест

До речі, з підтримкою на адресу Кінопанорами і України виступили продюсер Володимир Філіппов, музиканти Антон Байбаков і Антон Слєпаков, засновниця Дикого театру Ярослава Кравченка, режисери Роман Бондарчук, Марина Степанська, актори Остап Дзядек і Андрій Палатний.

Присутні вирушили під будівлю мерії з плакатами «#SaveUACinema», «#SaveKinopanorama», «Кінопанорама – місце сили та творчості. Не дамо знищити його!», «Кінотеатри мають жити, бо є для кого».

Слід уточнити, що минулого тижня вже колишня директорка повідомила про закриття одного з найстаріших кінотеатрів української столиці - Кінопанорами. Колектив театру висловив свої співчуття з цього приводу, зазначивши, що багато було заплановано в плані розвитку програми кінотеатру і самої будівлі. З нагоди закриття була проведена прощальна вечірка.

В цей же день з'явилося повідомлення, що буде закритий ще один кінотеатр, який знаходиться у центрі Києва - Україна.

Нагадаємо, в четвер, 4 жовтня, в Києві відбулася прем'єра української комедії "Скажене весілля". Показ відбувся в столичному кінотеатрі "Київська Русь".

Як повідомляв Znaj.ua, відомий український репер і продюсер Олексій Потапенко, більш відомий як Потап порадував фанатів доброю новиною на своїй сторінці в Instagram.

Також Znaj.ua писав про те, що в мережі з'явилася інформація про те, що агентство "Луганськінформцентр" оголосило про випуск фільму, який був створений на основі зйомок з республіканськими МВС, МНС, МГБ, Мінкультурою, а також Народною міліцією.