Українського активіста, який був засуджений в Криму Володимира Балуха можуть епатувати у російську колонію. Про це повідомляє експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригин.

Активіст зазначає, що найкраще для відбування покарання в'язневі Кремля залишитися в Криму. Однак існує ймовірність, що його перевезуть в Росію навіть у порушення міжнародних конвенцій.

Тим часом Володимир Балух голодує вже 200 днів. У нього численні проблеми зі здоров'ям, і він скаржиться на множинні болі. З кожним днем йому стає тільки гірше.

"Зі слів адвокатів, Володимир виглядає дуже погано – фактично скелет – і він скаржиться на болі в спині, печінці, нирках, і підозра на виразку у нього. Йому стає тільки гірше", - розповідає правозахисник.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Тривале етапування сильно загрожує не просто здоров'ю, але й життю політв'язня. В його стані існує велика небезпека, що він просто не перенесе переїзд.

Так, активіст не виключає, що це робиться лише для того, щоб познущатися над Балухом і помістити в більш жорсткі умови.

Напередодні стало відомо, що українському активісту Володимиру Балуху залишилося відбувати покарання трохи більше року. При цьому адвокат політв'язня помітив, що у нього є підозра на виразку або панкреатит.

Підконтрольний Москві так званий "верховний суд" окупованого Росією Криму скоротив термін ув'язнення українського активіста, політв'язня Кремля Володимира Балуха. Про це повідомили російські ЗМІ.

Володимиру Балуху пом'якшили вирок, "враховуючи позитивну характеристику ". За рішенням "суду" український в'язень Кремля проведе за гратами 4 роки і 11 місяців замість 5 років.

Нагадаємо, суд окупантів пом'якшив вирок українському в'язневі Кремля. У Криму оголосили вирок Володимиру Балуху.

Як повідомляв "Знай. ua", у Криму перенесли "суд" у справі Балуха.

"Знай. ua" писав, що у Клімкіна зробили термінову заяву. Українського політв'язня побили в путінському концтаборі.