В Україні простим громадянам накопичити на житло тепер стане ще важче. Будівельні компанії несподівано збільшили ціни на квартири в нових будинках на 5%. А до кінця 2018 року ціни можуть піднятися аж на 10%.

За інформацією українських ріелторів, в поточному році ціни на нові квартири в Україні збільшилися в середньому на 5%, але деякі забудовники підняли вартість квартир на 25%.

Квартири
Квартири

Варто зазначити той факт, що з початку 2018 року ціни на житло в країні виросли в середньому на 25%. Будівельні компанії заявляють, що зростає вартість матеріалів, комплектуючих, палива, енергоносіїв, оплати праці. У підсумку, будматеріали подорожчали на 30%, зросла середня зарплата в будівельників.

Це призвело до зростання собівартості будівництва приблизно на чверть. Відзначається, що покупці можуть заощадити, заплативши за житло всю суму відразу, оскільки компанії пропонують таким покупцям великі знижки. Між тим, вже з'явився прогноз: у цьому році квартири подорожчають ще на 10% у гривнях.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поки в Україні збільшують податки, кількість людей, які отримують зарплату в конвертах, стрімко зростає. За даними Держстату, з 26 мільйонів працюючих громадян близько 8 мільйонів отримують "чорну" і "сіру" зарплату. Підтвердив інформацію заступник голови ГФС України Євген Бамбизов.

Практика в конвертах стає зручною роботодавцю і працівникові. На договірних відносинах гроші виплачують без сплати податків. Схема досить поширена на підприємствах України.

Варто нагадати, скільки часу потрібно, щоб купити квартиру, якщо відкладати з середньої української зарплати? Як основу взяли сім'ю з двох людей, яка отримує середню зарплату по регіону і не знімає житло. Одну з зарплат пара повністю відкладає на купівлю житла, на іншу живе.

У результаті виявилося, що найвища за рівнем зарплат Київська область виявилася найнесприятливішою для покупки житла. Місцевим доведеться збирати на 1-кімнатну квартиру цілих 11 років.

Нагадаємо, українців змусять купити собі другу пенсію.

Як повідомляв Знай.uа українці повинні віддати уряду 38 мільярдів.

Знай.uа писав, тепло пішло по українським батарей: дізнайтеся, кому пощастило.