Кремль готує Україну до "релігійної війни". Москва намагається задіяти свою жахливу інформаційну зброю - "загострення".

Про це пише оглядач Катерина Щоткіна на порталі ZN.UA. Автор заявляє, що це нам така кара - нам і Константинополю, який "віроломно вторгся".

"Саме Константинополь (ну і ми частково) вже призначено "відповідальним" за кров, яка "проллється". І частково через ці загрози (і розуміння їх серйозності) у підсумковому документі Синоду є рядки із закликом до всих залучених сторін утриматися від насильства і замаху на храми та майно", - заявила оглядач.

"З цим же закликом на своєму тріумфальному брифінгу звернувся патріарх Філарет. Він запевнив, що від українських церков і віруючих ніякої загрози релігійному світу немає. Ніяких "захоплень" та інших силових акцій не планується. І всім чудово відомо, хто більше всіх зацікавлений у тому, щоб "загострення" сталося", - додала Катерина.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кремль вже кілька днів кипить обуренням і нервовими заявами у бік надання автокефалії УПЦ. Офіційна Москва з піною на губах коментує це рішення, оскільки зацікавлена у подальшому збереженні контролю над Україною. Про це повідомив відомий журналіст і політичний оглядач Віталій Портніков.

Варто нагадати, що в п'ятницю, 12 жовтня Синод Російської православної церкви прийняв шокуючі рішення. Російська православна церква де-факто розірвала єдність з Константинопольським патріархатом.

Так у храмах Московського патріархату призупинять молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія. І до всього іншого призупиняється спільне служіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів православної церкви.

Нагадаємо, відомий пропагандист вирішив ліквідувати українську владу.

Як повідомляв Знай.uа Філарет поставив крапку в мовному питанні.

Знай.uа писав, Путін в стилі Турчинова "обігрів" РПЦ в Україні.