На днях Приватбанк озвучив скільки клієнти витрачають на покупки в інтернеті кожен місяць. При чому витрачають кошти, як на українських, так і на зарубіжних сайтах.

Сума дійсно приголомшує – більше 7,5 мільярдів гривень. Про це повідомляє прес-служба Приватбанку, передає Хвиля.

Так у серпні 2018 року клієнти банку сплатили покупки в інтернеті на 13 мільйонів гривень. Загалом, за перші півроку обсяг щомісячних витрат українців в інтернеті виріс на 17%.

У січні 2018 року, приміром, картками Приватбанку українці купили 11 мільйонів покупок на 6,4 мільярда гривень.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

А вже в серпні 2018 року зросла як кількість покупок, так і розмір виплат – в останній літній місяць українці витратили 7,5 мільярдів гривень.

У прес-службі зазначають, що при цьому середня сума однієї покупки українців в інтернеті не змінилася і становить 580 гривень.

Також, в банку підрахували, що регулярно в інтернет-магазинах отоварюються 3 мільйона користувачів банківських карток. При цьому українці роблять покупки, як на українських, так і на зарубіжних сайтах.

Але все ж українці воліють вітчизняні сайти – 79,7% оплат в українських інтернет-магазинах і 20,3% в іноземних.

Зазначимо, щоразу з'являються новинки, які раніше вважалися з області фантастики, докорінно змінюючи життя людини. Так, якщо раніше фраза "торгувати обличчям" була зрозумілою і мала своє значення, то сьогодні обличчям вже не торгують, а розраховуються. І не тільки десь там за кордоном.

Такий сервіс скоро стане доступним і в Україні. Вже до 2019 року українці зможуть розраховуватися за онлайн-покупки за допомогою селфі. Ідентифікація власника рахунку з його селфи - світовий тренд останніх років.

Нагадаємо, аферисти виявили новий спосіб, як виманити гроші в українців. Шахраї телефонують громадянам і представляються співробітниками Національного банку України.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, співробітники компанії Facebook повідомили тривожну новину. Невідомі хакери отримали безпосередній доступ до більш ніж 29 мільйонів акаунтів під час кібератаки.

Також портал "Знай.uа" писав, з'явилася інформація про те, що у Європі лютує хакерський вірус, який краде банківські дані. Банківський троян DanaBot перший раз дав себе виявити в цьому році в Польщі і Австралії. А зараз він шкодить банківським клієнтам в - Італії, Німеччини, Австрії та у вересні 2018 року він прийшов в Україну.