Роботизовані системи вже торкнулися і систему освіти. Так в деяких випадках помітно серйозну перевагу роботів перед людиною.

Доброзичливі і гуманоїдні роботи поступово починають викладати. І поки що проявляють себе як дуже хороші вчителі. Передає Хвиля.

В одному з досліджень, яке незабаром буде опубліковано в рецензованому виданні, розповідається про школу для дівчаток в Південній Австралії, яка досягла успіху у використанні роботів в якості вчителів і учнів.

Учениці восьмого класу вирішили, що для їх проекту з програмування потрібно запрограмувати робота NAO для навчання дівчаток з четвертого класу німецьким словами.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Восьмикласниці не знали, ні як програмувати робота, ні як говорити по-німецьки. Але школярки самостійно вивчили, як запрограмувати NAO для розмови на іноземних мовах, і самі вивчили фрази на німецькому.

Як тільки школярки успішно впоралися з поставленими завданнями, вони відправили робота в четвертий клас, щоб їх NAO міг стати в нагоді молодшим учням у вивченні німецької мови.

Відзначимо, що вже з 12 місяців дитина вчить нові слова від інструкторів-роботів, які доглядають за ними, танцюють і намагаються розважати. А до початкової школи діти будуть здатні запам'ятовувати основи іноземних мов, які викладаються їм гуманоїдними роботами.

До слова, діти просто в захваті від такого вчителя і навіть коли робот їх ігнорує, вони намагаються привернути його увагу. Багато дітей діляться з роботом своїми секретами.

Буває і навпаки, коли діти стають вчителями для роботів. Виявляється, вони відмінно справляються з цією роллю. Дослідження, проведене цієї весни, показало, що діти вчаться краще, коли запам'ятовують матеріал для викладання роботу, ніж якби їм не треба було цього робити.

Дитині необхідно навчитися програмувати, для того щоб навчити чомусь роботів, а це означає, що вони отримують фундаментальні навички з науки, технологій, математики (НТІМ) навіть в початковій школі.

З унікальною мотивацією навчити робота учні направляють власний інтелект до отримання основ програмування. До того ж діти вчаться вирішувати проблеми, шукати нову інформацію і ділитися своїми знахідками з однолітками.

Навчання з роботами, з їх допомогою і для них робить навчання ефективніше. І з цього починається нова епоха навчання для покоління Z.

Незважаючи на те що більшість шкіл поки не зважилися на це нововведення і роботизовані платформи ще дуже нові, вже видно успішні результати по впровадженню роботів в систему освіти.

Без сумніву роботам знайдеться місце в школах. Вони цікаві і мотивують підлітків, а також можуть надати каскадний ефект на освіту всіх класів.

Нагадаємо, багатьом українським школярам довелося вперше сісти за парти взагалі без нічого.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, школярам доведеться складати ще один обов'язковий предмет.

Також портал "Знай.uа" писав, український школяр навчив Європу правильно розмовляти.