Вселенський патріарх Варфоломій в Стамбулі зустрівся з українськими дітьми, батьки яких загинули на Донбасі під час виконання військових обов'язків. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

"Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся з українськими дітьми, батьки яких загинули на Донбасі, захищаючи нашу землю. По-батьківськи тепла і приємна зустріч. І, звичайно, кожна дитина отримала від Його Святості подарунок", – написав дипломат.

Олександр Гаман також опублікував відповідне відео. На ньому видно патріарха Варфоломія в оточенні українських дітей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Зазначимо, що нещодавно держсекретар США Майкл Помпео підтримав прагнення української влади і народу до створення Української православної автокефальної церкви, і висловив сподівання, що інші країни не будуть втручатися в цей процес.

Як відомо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату в Стамбулі прийняв рішення про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви. На засіданні Синоду також було прийнято рішення про зняття анафеми з патріарха УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнання їх канонічними. Після цього Російська православна церква в Мінську зібрала Синод, за підсумками якого оголосили про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольською церквою.

Раніше повідомлялося, що Константинопольський патріарх Варфоломій жорстко принизив путінських попів. Константинопольський патріархат заявив, що має право одноосібно вирішувати питання надання автокефалії Української православної церкви. Про це йдеться в статті "Вселенський трон і церква України – говорять документи", яка підготовлена на базі історичних матеріалів.

Так, згідно з документом, який датується 1589 роком Вселенський патріарх нормував статус новоствореної московської митрополії, яка зародилася набагато пізніше Київської. Відомо, що сам документ нормував статус діяльності московської митрополії і чітко зазначив, що Київська митрополія не входила в її межі.

Нагадаємо, московські попи остаточно злетіли з котушок, вибухнули страшними погрозами Вселенському патріарху

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що московські попи заборонили молитися за Варфоломія.

Також портал "Знай.uа" писав, що Філарет розповів, кому насправді дістанеться Томос.