РПЦ закликає вірян підтримати главу Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія нібито для запобігання "розколу".

Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій
Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій

Про це пишуть ЗМі із посиланням на офіційне звернення митрополита Волоколамського Іларіона.

"Я б хотів би закликати православних віруючих України зберігати вірність канонічній Церкві і всіляко підтримувати Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, незважаючи ні на які погрози і провокації з будь-якої сторони, незважаючи на обіцянки і заклики розкольників і тих представників влади, які заради власних політичних інтересів встали на шлях втручання в справи Церкви", - зазначив митрополит.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За словами митрополита, канонічна православна церква проходила через багато випробувань у різні часи, і проблеми були також і на українській землі.

Іларіон сподівається на те, що розум у результаті запанує і Константинополь відмовиться від подальших кроків, які в підсумку призведуть, як він вважає, до розколу.

Нагадаємо, факт утвердження єдиної автокефальної помісної церкви в Україні спричинив справжній напад паніки у РПЦ, адже Томос ставить хрест на неоімперському проекті Росії.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на коментар постійного члена Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату, архієпископа Євстратія Зорі.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Архієпископ зазначає, що у Москві сподіваються на відновленні імперії. Проте відмовляються розуміти, що її час давно минув – завдяки автокефалії для України здійснити ці плани не вдасться.


Як писав раніше Знай.ua, російська православна церква вважає Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником, через те, що він готовий надати Україні Томос.

Патріарх Варфоломій та Кирилло
Патріарх Варфоломій та Кирилло

Про це в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 24" заявив глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.


Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилася фотографія, яка підтверджує тісні зв'язки Московського патріархату з терористами "Л/ДНР" на окупованих територіях Донбасу.