Прокуратура Києва оскаржила заставу для колишнього чоловіка гімнастки Лілії Подкопаєвої, бізнесмена Тимофія Нагорного, якого звинуватили в шахрайстві і державній зраді. 22 жовтня Служба безпеки України представила ряд відео, які послужили підставою для підозр.

Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав підозрюваному в державній зраді Тимофію Нагорному новий запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО, тим самим скасувавши попереднє рішення суду першої інстанції про арешт бізнесмена до 30 листопада з можливістю застави.
Підозрюваного взяли під варту безпосередньо в залі суду. Про це повідомляє LIGA.net.

СБУ вважає, що Тимофія Нагорного завербувала ФСБ Росії. За завданням своїх кураторів Нагорний повинен був створити проросійську партію.

На брифінгу в понеділок, 22 жовтня, глава київського управління СБУ Олег Валендюк показав відео, зняте 25 вересня 2018 року, на якому Нагорний розповідає про факт своєї вербовки і про поставлені йому завдання.

Завербований Нагорний був ще в 2014 році, коли його затримали в Москві на Марші миру. "Вони мені сказали: чи зможеш ти очолити політичну силу, створити структуру, і яку очолиш", - заявив Нагорний на записі.
За його словами, ФСБ гарантувала йому будь-яку посильну допомогу для цього.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Я і в адміністрації був, і в Держдумі, і на Луб'янці був", - розповів він своєму співрозмовникові.

Далі Нагорний перераховує пункти, які повинні була лобіювати ця політична сила. Це позаблоковий статус України, вступ до Євросоюзу тільки разом з Росією, державний статус російської мови.

За даними СБУ, з російськими спецслужбами підозрюваний спілкувався з 2013 року.

Журналістам продемонстрували відеозаписи, на яких бізнесмен розповідає, як його затримали та вербували в Москві.

Нагадаємо, рішення про арешт Нагорного з можливістю застави Печерський районний суд Києва ухвалив 4 жовтня. Застава була встановлена у розмірі 529 тисяч гривень.

Після внесення цієї суми, нагорний вийшов на свободу 11 жовтня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лілія Подкопаєва внесла за колишнього чоловіка рекордну суму застави.

Також "Знай.ua" писав, Тимофій Нагорний раніше розповів, що з колишньою дружиною Лілією Подкопаєвою у них встановилися цивілізовані стосунки і він завжди готовий прийти на допомогу, якщо вона знадобиться.