Безробіття – невід’ємна частина економіки, незалежно від того, ринкова вона чи планова. Тому в сучасному світі безробіття є в усіх країнах, незалежно від рівня їхнього розвитку.

Але, якщо в розвинених країнах безробіття не таке страшне, оскільки людям, які втратили роботу, влада забезпечує можливість вести звичний для них спосіб життя, то в такій державі, як Україна, безробіття стало дамокловим мечем, яке нависає над кожним українцем, якщо він, звісно, не депутат.

У вересні 2018 року в Україні було офіційно зареєстровано 287,1 тисяч безробітних. Згідно зі статистико, рівень безробіття зменшився, адже цифра за вересень на 24% менша за кількість безробітних, зареєстрованих у січні поточного року.

Але важко сказати, на скільки можна довіряти статистиці, яку класик влучно назвав "продажною дівкою імперіалізму". Сьогодні в Україні більша частина економіки, як айсберг, перебуває поза зоною видимості, тому говорити про те, яка кількість безробітних насправді є в країні, важко.

Та навіть тим з них, які офіційно зареєстровані у центрах зайнятості, доводиться сутужно, адже на мінімальну щомісячну допомогу не проживеш, а знайти роботу за фахом майже не можливо.

У той же час, багато фірм безуспішно шукають кваліфікованих працівників, а їхні вакансії так і залишаються відкритими.

Кардинально вирішити це питання вирішили у Київському міському центрі зайнятості.

Сьогодні 25 жовтня 2018 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Київським міським центром зайнятості та територіальним відділенням Всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України" в м. Києві. Про це повідомив центр на своїй строрінці у Facebook.

Саме задля того, щоб допомогти кваліфікованим праціникам отримати бажану роботу, а підприємства, які є членами "Асоціації платників податків України", забезпечити потрібними кадрами, і було підписано цей документ.

"Метою Меморандуму є консолідація зусиль Сторін для взаємодії у сфері питань зайнятості, забезпечення потреб підприємств-членів ТВ ВГО АППУ в м. Києві у кваліфікованих кадрах, опрацювання пропозицій підприємств стосовно удосконалення законодавчої бази", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, експерти пояснили, чому Україна впала на фінансове дно Європи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські заробітчани більше не вигідні Польщі – там знайшли ще дешевшу робочу силу.

Також "Знай.ua" писав, українські заробітчани потрапили у пастку, про яку не попереджав ніхто.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще