В Україні розпочався опалювальний сезон, а разом з ним і виросла ціна на газ. Тепер українців ще більше хвилює, як заощадити на дорогому опаленні.

Експерти діляться перевіреними способами, які дозволять вам не мерзнути взимку та зберегти сімейний бюджет.

Сонячні батареї

Встановити систему з вітрогенератора або сонячної батареї. Така система дозволить частково або повністю мати автономне джерело енергії таким чином дасть можливість заощаджувати.

"Закутати" будинок

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Гарним варіантом буде утеплити будинок в теплоізоляційні матеріали. Застосовуючи високоякісні матеріали для комплексної ізоляції стін, покрівлі, підлоги, стелі, горища, підвалу та фундаменту. Якщо грамотно підійти до цього питання, можна знизити тепловтрати до 50%, а також загальне енергоспоживання - на 25%. Використання ефективного теплозахисту дозволить скоротити річне споживання енергії вдвічі.

Тепловий насос

Цей агрегат забирає низькотемпературне тепло підземного джерела, щоб віддати його опалювальній системі будинку. Годиться і грунт, і підземні води, проте температура цього джерела ніколи не повинна опускатися нижче 1 С°.

Завдяки цьому пристрою до 75% енергії, необхідної для опалення будинку та нагрівання води, може дати природа.

Повітряне опалення

Система повітряного опалення. працює таким чином, що нагрівається всередині повітроводу і дозволяє задавати свою температуру для кожної кімнати в будинку.

Програматори температури

Ці прилади одночасно стежать за комфортною температурою в будинку і знижують витрату електроенергії. Завдяки такый системы можна знизити витрати електрики вдвічі. Працює за принципом раціонального використання, регулюючи споживання в різні проміжки часу.

будинок

Захистити вікна

Наклейте тепловідбивну плівку на вікна. Це оптично прозорий матеріал зі спеціальним багатошаровим покриттям, який встановлюється на внутрішню поверхню вікна. Плівка пропускає 80% видимого світла, а всередину приміщення відбиває близько 90% теплового випромінювання. Тому взимку і влітку у приміщенні збережеться комфортна температура.

Дерева навколо будинку

Нарешті, остання і дуже проста порада. Засобом теплозбереження можуть бути… звичайні дерева. Насадження навколо будинку захищають від пронизливого вітру.

Нагадаємо, в Україні почнуть перевіряти якість опалення.

Як повідомляв раніше Знай.ua, влада затягує з монетизацією, українці можуть не побачити зекономлених коштів.

Також Знай.ua писав, що фахівці поділилися секретами правильного встановлення вікон.