У Донецькій області під час моніторингового польоту над окупованою путінськими бойовиками територією "випарувався" дрон ОБСЄ. Оператор безпілотника втратив зв'язок з апаратом.

ОБСЄ

Про це стало відомо завдяки звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Згідно з даними звіту відомо, що дрон знайшов зенітний ракетний комплекс 9К33 "Оса", після чого його відправили в бік Сауровки.

"О 01:36 безпілотник знайшов колону у складі семи вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Російською Федерацією, де відсутні пункти пропуску через кордон. Колона йшла на південний захід у напрямку н. п. Манич (непідконтрольна уряду, 76 км на схід від Донецька). Після цього БПЛА направили на південь у напрямку Нижньокринського для продовження спостереження за колоною. О 01:53 СММ повністю втратила зв'язок з БПЛА, коли він пролітав на висоті приблизно 2100 м. над районом на південний схід від Нижньокринського", – йдеться у звіті ОБСЄ.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ОБСЄ

Варто нагадати, що під Луганськом зафіксували скупчення ворожих танків. Тривожну звістку повідомляє прес-центр ООС. За даними штабу, 26 жовтня було зафіксовано обстріл ворогами позицій українських військових біля Кримського на Бахмутці з піхотного озброєння.

Пізніше Луганська обласна військово-цивільна адміністрація написала в ранковій зведенні, що терористи стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ на Донбасі не спілкується з українськими журналістами. Відомо, що члени місії ОБСЄ відвідують весілля проросійських бойовиків.

"Був випадок, коли спостерігач ОБСЄ віддавав честь російським бойовикам. З українськими журналістами вони не спілкуються. Коли вони приїжджали фіксувати якісь вибухи або постріли я намагався поставити якесь запитання, а вони кажуть, що вся інформація є в їх документах і звітах", - повідомив журналіст.

Однак, за його словами, з російською стороною представники ОБСЄ спілкуються, навіть досить часто дають коментарі і добре проводять час разом.

Нагадаємо, "Тут росіяни не воюють": в ОБСЄ раптово осліпли.

Як повідомляв Знай.uа українцям в одній картинці показали, як Донбас хоче повернутися до України.

Знай.uа писав, у мережі показали службу ватажка "ДНР" в Нацгвардії.