Загинув знаменитий художник-мультиплікатор Давид Черкаський, який запам'ятався публіці як автор "Острова скарбів" та "Доктора Айболита". Він був госпіталізований два місяці тому після інсульту.

Черкаський загинув у вівторок, 30 жовтня, у Києві. Художнику-мультиплікатору, режисеру і сценаристу було 87 років.

Про його смерть повідомив в Facebook повідомив його близький друг Олександр Меламуд.

"Два місяці після інсульту він пролежав у реанімації. Два місяці лікарі боролися за його життя. Пішла легенда. Помер друг, чудова людина, великий майстер. До останнього дня перед хворобою він постійно повторював, що життя прекрасне", - написав він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Серед режисерських робіт Давида Черкаського – 14 картин. Найзнаменитіші з них - це "Острів скарбів", "Пригоди капітана Врунгеля" та "Доктор Айболить".

У 2010 році Давиду Черкаському було присвоєно звання Народного артиста України.

Раніше повідомлялося, що американський режисер і сценарист Одрі Уеллс померла на 59-му році життя 4 жовтня, про її кончину стало відомо через день, повідомляє видання Variety.

Останні п'ять з половиною років жінка боролася з раком. Її чоловік Брайан зазначив, що, незважаючи на хворобу, Одрі продовжувала жити, працювати і ніколи не втрачала радость, інтерес та оптимізм.

Одрі Уеллс написала сценарії до фільмів "Джордж із джунглів", "Правда про кішок і собак", "Собаче життя", "Давайте потанцюємо?", "План гри". Відзначається, що Уеллс померла за день до прем'єри фільму "Ненависть, яку ви породжуєте", знятого також за її сценарієм.

Нагадаємо, у понеділок, 22 жовтня, у Москві помер російський поет Володимир Дагуров.

Раніше Знай.ua повідомляв, помер легендарний радянський режисер. Олександр Свєтлов був настільки відомим в Радянський час, що ви напевно знайомі з його діяльністю.

Також Знай.ua писав, помер творець "Клану Сопрано". Легендарний американський режисер Денні Льойнер помер у Лос-Анджелесі на 58-му році життя.