Українські військові провели успішні випробування нового 120-міліметрового мобільного мінометного комплексу "Барс-8ММК".

Відомо, що пройшли випробування під час навчань на одному з військових полігонів країни.

На офіційному сайті РНБО України повідомляється, що на навчаннях був присутній секретар РНБО Олександр Турчинов. "Кривавий пастор" похвалив новий винахід.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами Турчинова, мобільний мінометний комплекс створено українськими виробниками на базі бронеавтомобіля "Барс-8". Бойова машина оснащена автоматизованою системою розгортання і управління вогнем.

Також Турчинов заявив, що новому комплексу потрібно близько 20 секунд, щоб залишити вогневу позицію, уникнувши відповіді ворога.

Варто нагадати, що Росія активно готується до того, щоб паралізувати морські та річкові порти України економічною блокадою. Про це у вівторок, 30 жовтня, під час круглого столу з питань підвищення безпеки на морі заявив Петро Цигикал - голова Державної прикордонної служби.

Він підкреслив, що Російська Федерація продовжує плювати на норми міжнародного права в морській економічній зоні України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що днями Міноборони РФ оприлюднило інформацію про локації нових військових комплексів. За повідомленням журналістів, Міністерство оборони РФ розмістило новітні комплекси радіоелектронної боротьби "Самарканд" на стратегічних напрямах, у тому числі в Калінінграді. Відповідна інформація випливає з матеріалів порталу держзакупівель.

Згідно документації тендеру, в Росії зараз розгорнуто як мінімум 13 комплексів РЕБ "Самарканд-В", "Самарканд СУ-ПРД-К2", "Самарканд ПУ-ПРД-Д". Вони розміщуються в Архангельській, Калінінградській, Московській, Мурманській, Нижегородській областях, Краснодарському і Приморському краї, Єврейській автономній області та в Білорусії.

Нагадаємо, маячня військового прокурора довів українців до сказу, таке можна пробачити.

Як повідомляв Знай.uа українські захисники під дощем з бомб героїчно відстояли Донбас, без жертв не обійшлося.

Знай.uа писав, Болтон розповів, чому Росії краще залишити Україну в спокої.