Опалювальний сезон розпочався, але не у всіх квартирах українців є тепло. Часто в українців є питання щодо якості опалення, у приміщеннях температура повітря не завжди відповідає нормі. У такому разі громадяни цілком законно можуть вимагати зменшення оплати за опалення.

Про це повідомляє "Businessua.com".

Існує дві постанови Кабміну, які дозволять законно не платити або значно знизити оплату за опалення.

платіж

Постанови №630 від 21.07.2005 та №151 від 17.02.2010 Кабінету міністрів України дозволять оплатити на 3,3-5% менше загальної вартості за опалення, якщо температура в житлових приміщеннях знижена більше ніж на 12 годин на добу, а також в ряді інших відхилень.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

вартість тепла

Перш за все, потрібно зафіксувати температуру нижче нормативної і повідомити про це в компанію, яка займається опаленням в приміщенні. Або викликати фахівців, які повинні провести моніторинг тепла у вашій оселі.

Таким чином ви цілком законно можете добитися зменшення оплати.

гроші

Через борги за комуналку можуть відібрати майно

Зменшити і оскаржити комунальні борги можна і цілком реально. Головне правильно і грамотно підійти до цього питання, тоді суд стане на ваш бік.

Пам'ятайте, виконавець не має права накласти стягнення на єдине житло боржника та на земельну ділянку, на якій воно розташоване.

платіжки

Так, ніхто не має права відібрати у вас майно, якщо сума боргів не перевищує 20 мінімальних зарплат. Якщо перевести це у живі гроші. то сума має досягти 74 460,00 грн.

Дивіться: Борги за комуналку. Скільки українці не доплатили в бюджет

Нагадаємо, листопад принесе українцям чимало змін: у ціні на газ, правилах для водіїв, оформленні документів нового зразка і навіть погоді. Також слід чекати нових цін на продукти, пальне, тарифів на комуналку та зв'язку.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні кількість громадян, які отримують соцдопомогу просто вражає. Дві третини населення потребують допомоги від держави. Це говорить лише про те, що в Україні уцільні злидні, народ бідує та не може самостійно забезпечити собі гідне життя.

Також Знай.ua писав про те, що у кінці року українцям підвищать прожитковий мінімум. Також більшим стане мінімальний розмір аліментів на дітей.

Дивіться: Як добитися більшої пенсії