В НБУ впевнені, що в наступному 2019 році українці стануть менше їздити у Польщу на зарабітки

Такі прогнози оприлюднили в інфляційному звіті за жовтень місяць.

Згідно зі статистичними даними, зростання українських заробітчан у Польщі різко зріс з 2013 року. Українців найбільше приваблювала територіальна близькість і відносно високий рівень заробітних плат. Нацбанк повідомив, що в 2015 році рівень середніх заробітків у порівнянні з Україною був вище приблизно на 390 доларів, а якщо торкнутися будівельної галузі, тут ще більш істотна різниця – в 573 долара.

"У липні 2018 року більше половини мігрантів отримували від 674 до 944 дол., Що досягалося також завдяки великій кількості відпрацьованих годин", - йдеться в офіційному документі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В НБУ уточнюють, що ці дані можуть бути не точними, оскільки до кінця складно визначити точну кількість працюючих, проте в цілому картина залишається незмінною.

Також з'явилася інформація про те, що найближчим часом очікується зниження трудової міграції з України в Польщу. З причин експерти виділяють уповільнення економічного зростання. Таким чином це може вплинути на створення нових робочих місць та зростання зайнятості.

В останній рік також помітно зменшилася кількість поданих заяв на працевлаштування. Так, показники досягли 2016 року. У НАБУ запевняють, що збільшення заробітних плат заробітчанам зможе зберегти зацікавленість серед українців.

За запитами Google стає очевидним, що українці більше починають шукати варіанти заробітку в інших країнах. Наприклад, Чехія може стати непоганою альтернативою. Також фахівці підкреслюють, що оскільки Польща за рівнем залучення мігрантів з України істотно випереджає інші країни, все це може привести тільки до ослаблення самих заробітків за кордоном.

Нагадаємо, раніше улюблена країна українських заробітчан прикрутила гостинність, поїдуть тільки обрані.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ціни на продукти, одяг, транспорт і житло: де дешевше - в Польщі або Україні?


"Знай.uа" писав, новий безвіз для України: заробітчанам розповіли, куди, навіщо і скільки.