Киянам не варто очікувати нарахованих субсидій в платіжках за послуги ЖКГ, які вони отримають в листопаді. Все через зміни у порядку призначення державної допомоги, а також через некоректну роботу програмного забезпечення "Житлові субсидії".

Цю інформацію повідомляють "Факти".

На офіційному порталі Києва заявили, що споживачам турбуватися не варто, так як після усунення всіх помарок в квитанціях субсидіантов буде відображена сума призначеної субсидії за два місяці: жовтень і листопад.

"Наприклад, якщо субсидія за жовтень склала 300 грн, а за листопад — 350 грн, то в наступній платіжці (за листопад) субсидія становитиме 350 грн. + 300 грн. = 650 грн. Якщо по тим чи іншим причинам громадянин не зміг оплатити комунальні послуги за жовтень у повному обсязі, через що виникла заборгованість, це ніяк не вплине на подальше призначення субсидії" йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Зазначимо, субсидіантам, які користувалися субсидією в літній період, перерахунок на опалювальний період буде проведено автоматично, без повторного звернення.

Нагадаємо, в цьому році велика частина українців залишилася без субсидій, при цьому ціни на комунальні послуги значно зросли. У той же час ціни на продукти також повзуть вгору. А подорожчання самого необхідного продукту – хліба, змусить українців тугіше затягнути пояс.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", згідно з новими правилами нарахування субсидій в цьому опалювальному сезоні буде вигідно стати алкоголіком і наркоманом. Для цього потрібно мати відповідну довідку. Або, принаймні, бути родичем такого несвідомого громадянина.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Україні кількість громадян, які отримують соцдопомогу просто вражає. За офіційною статистикою, дві третини населення потребує допомоги від держави.