Скандальна заява колишнього першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга викликала неабиякий ажіотаж.

Про це повідомляє ТСН.

У ході інтерв'ю Хуг заявив, що не вважає Росію агресором.
На запитання журналіста Андрія Цаплієнка "чи вважаєте ви Росію агресором" Хуг відповів наступне:

"Ні, але я вважаю, що Росія, як і Україна і окремі райони Донецької і Луганської областей, визнали, що існує велика проблема, яка потребує вирішення, і всі вони взяли на себе зобов'язання".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Колишній перший заступник ОБСЄ додав, що "конфлікт можна вирішити тільки тоді, коли хтось буде прагнути знайти рішення, ніж намагатися звинувачувати інших".

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Нагадаємо, під час спільної прес-конференції в Стамбулі президент України Петро Порошенко запропонував президенту Туреччини Реджепу Ердогану взяти участь у складі майбутньої миротворчої місії під мандатом ООН на території Донбасу, де проходить російсько-українська війна. Про це передає "Укрінформ".

"Я запропонував президенту (Туреччини) активізувати наш діалог в тому числі і за підтримки рішення про розміщення миротворців у відповідності з мандатом Ради Безпеки ООН", - заявив він.

Порошенко зазначив, що запропонував Ердогану активізувати діалог між Україною та Туреччиною, зокрема підтримати рішення про розміщення миротворців у відповідності з мандатом Ради Безпеки ООН.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Як писав раніше Знай.ua, бойовики продовжують зводити укріплення і розміщують бойову техніку в окупованих населених пунктах.

Цю інформацію повідомили на офіційній сторінці прес-центру штабу ООС в Facebook.

"Збройні формування Російської Федерації продовжують зводити укріплення і розміщувати бойову техніку в житловій забудові, перетворюючи мирне населення окупованої території України у живий щит для своєї бездарної і підступної діяльності" йдеться в повідомленні

Також Знай.ua писав про те, що на Донбасі українських військових не шанують, навіть коли вони приїжджають привозити допомогу.