Затримана СБУ терористка Юлія Просолова, яка зізналася у вбивстві полковника Олександра Хараберюша, розкрила покроковий план підготовки злочину та подробиці її вербування терористами.

Про це повідомляє ТСН.

Журналістам вдалося з'ясувати, що терористку звати Юлія Просолова. Окрім того, ЗМІ вдалося поспілкуватися із людиною, яку найняли для вбивства співробітника СБУ.

"Я після цього тверезою не була жодного дня. А ось так. Можна було здохнути від цирозу печінки, напевно", - розповідає вона.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Терористка давить на жалість, виставляючи напоказ свої пороки, мовляв "залежна людина трохи несповна розуму".

"Ну, як мене можна було, з урахуванням того, що на наркоту підсадили - грубо кажучи, наркоманку, алкоголічку, - відправити на таку справу?" - дивується Просолова.

Завдання вона отримала від "Центру спеціальних операцій міністерства держбезпеки". Фінансують його російські структури. Одна з баз центру розташована в промзоні заводу "Ізоляція". Там тепер ангари з технікою та в'язниця для полонених.

бойовики
бойовики

Керує центром Володимир Євдокимов, на прізвисько "Ленін". Найзагадковіша особа серед бойовиків. Немає жодного підтвердження його роботи на українські або російські спецслужби до війни.

Його права рука Максим Симонов. Так стверджують спецслужби. Донеччанин, служив в українській правоохоронній системі. Зрадник. Саме він, каже Юлія Просолова, заплатив їй за вбивство Олександра Хараберюша.

"Під'їхав Максим, почав пхати мені пакет з доларами. Я почала лаятися, говорити, що вони мені життя зіпсували. Яка десятка? Давайте більше", - розповідає терористка.

За її словами, бойовики заплатили їй 15 тисяч доларів. Майже 10 з них вона витратила на гульки та наркотики.

Загалом же, за словами Просолової, вона написала розписку про отримання майже 60 тисяч доларів.

СБУ вдалося встановити, що убивство контррозвідника було не останнім завданням, яке отримали виконавці донецького центру від російських кураторів. Максим Симонов, зізнається кілер, наказав їй підірвати офіцера спецслужб у Слов’янську.

Нагадаємо, Служба безпеки України оприлюднила відеоподробиці, як готувався замах на полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша.

Як писав раніше Знай.ua, в Одесі співробітники Служби безпеки затримали підозрювану у вибуху автомобіля полковника СБУ Олександра Хараберюша в Маріуполі в березні 2017 року.

Також Знай.ua писав про те, що українцям не бачити спокою ще довго, доки в Росії главенствує Володимир Путін.