Підрозділ радіоелектронної боротьби (РЕБ) Збройних сил України виявив і перехопив поблизу одного з арсеналів безпілотний літальний апарат, запущений в порушення норм українського законодавства, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Військовослужбовці придушили радіоканали управління БПЛА і зробили неможливим його подальше використання. Крім того, була посилена чергова зміна охорони військового складу, мобільні патрулі обстежили прилеглу до військової частини територію.

"Про факт неправомірного застосування БПЛА поблизу військової частини було невідкладно повідомлено підрозділам Служби безпеки України та Національної поліції України в районі їх відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Військові також закликали громадян негайно повідомляти правоохоронним органам про підозрілих осіб, виявлених поблизу армійських об'єктів.

Раніше ми писали, що 27 жовтня на сході України знищили безпілотник Спеціальної спостережної місії ОБСЄ. Німеччина і Франція, як учасники "норманського формату", поклали відповідальність за це на Росію.

Про це сказано в спільній заяві двох країн в Постійній раді ОБСЄ від 1 листопада.

"Інформація, зібрана із свідчень місії, свідчить про те, що відповідальність за підпал і крах апарату несуть Російська Федерація і підтримувані нею сепаратисти", - сказано в документі.

Окремо підкреслюється, що особи, які відповідальні за такі напади, на персонал і устаткування СММ, повинні бути притягнуті до відповідальності.

Також ми писали, що на Донбасі виявили вдалося ліквідувати безпілотник бойовиків.

Відомо, що в суботу, 13 жовтня, над Лисичанськом був помічений літальний апарат бойовиків. Про це повідомили в прес-службі Операції Об'єднаних сил в ФБ.

Мова йде про літальний апарат "Орлан-10", який знаходиться на балансі збройних сил Росії.

Знай.uа писав, що на Донбасі "випарувався" важливий спостерігач ОБСЄ.