Дівалі - фестиваль вогнів в Індії

Дівалі означає на санскриті «вогняне гроно», цей фестиваль відзначається по всій Індії. Свято символізує перемогу добра над злом і світла над темрявою. Він як раз припадає на початок Картіка (місяць в Індії, у нас це жовтень-листопад). І відзначають свято 5 днів. З цим святом пов'язано відразу кілька легенд. Вішнуїти пов'язують початок святкування Дівалі з коронацією царевича Рами, сьомого втілення Вішну. У ніч його щасливого зведення на трон по всій країні була влаштована ілюмінація.

У різних районах свято відзначають по-різному. У деяких частинах він збігається з Новим роком. Торговці прибираються в крамницях і наводять свої справи в порядок. А ввечері домівки і магазини прикрашають гірляндами та олійними світильниками. У більшості частин Індії Дівалі присвячений Богині багатства і родючості Лакшмі. Ця богиня не любить темряву, тому і запалюють вогні. Їй моляться, припідносять молоко з опущеними в нього монетами, а вночі залишають вікна і двері відкритими, щоб Богиня легше могла зайти в будинок.

На Півдні це перемога Крішни над Наракасурой. Індуси намазують свої тіла кокосовим маслом, яке очищає від гріхів. Для них це все одно, що скупатися в священному Гангу. На сході поклоняються чорній Богині Калі, яка уособлює культ сили.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені
Показати ще

День нової ери (поновлення) в Тунісі

Щороку в Тунісі відзначають це державне свято. Вони добре пам'ятають, що о 6:30 7 листопада місяця 1987 року радіо перервали концерт ліванської співачки Фейруз і сказали, що Хабіба Бургиба змістили з поста. Він був довічним главою держави і йому було 84 роки. День нової ери безпосередньо пов'язаний з цим політичним переворотом.

Православні свята:

  • Мучеників Маркіяна і Мартіpія, нотарієм Константинопольських.
  • День пісний.
  • Святкування Валкурійской ікони Божої Матері.

Дідівські плачі

Зазвичай в цей день лили дощі і йшов сніг, тому люди вважали, що природа плаче і вони повинні плакати разом з нею. Народ влаштовував ритуальні плачі, які назвали дідівськими, згадували загиблих друзів і родичів. У цей день потрібно було обов'язково піти на цвинтар, поприбирати на могилах і запалити церковну свічку. Також сьогодні обов'язково потрібно було допомогти знедоленим і сиротам, тому що їхнє життя було дуже важкою.

Іменини в цей день

Афанасій, Валерій, Матрона

Раніше Знай.uа повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що аура може розповісти всю правду про кожен знак Зодіаку

Також раніше Знай.uа повідомляв, чого чекати в Чорну п'ятницю 23 листопада і чи будуть реальні знижки