Тепер у Тернопільській області діє мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту. Відомо, що обмеження діятимуть до повного припинення окупації українських територій.

Дане рішення прийняли депутати Тернопільської ОДА. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

"Обласна рада вирішила встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Тернопільської області до моменту повного припинення окупації території України", - повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також стало відомо, що в облраді оголосили 2019 рік Роком ОУН в області. Таким чином депутати відзначили 90-річчя створення ОУН.

Варто нагадати, що Київський патріархат має намір звернутися до українського парламенту для того, щоб змінити назву Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Про це стало відомо завдяки повідомленню предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що днями на Всесвітньому конгресі російських співвітчизників у Москві президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні, країнах Балтії та інших державах "залякують і тероризують" російськомовних. Путін повідомив, що в світі до росіян склалося негативне ставлення, їх залякують, обмежують і не дають права висловлюватися рідною мовою.

"Переписується історія, ведеться боротьба з пам'ятниками, з російською мовою, людей залякують і просто тероризують, природне для кожної людини прагнення зберегти свої національні корені оголошується злочином, сепаратизмом. Право на свободу слова, на збереження своїх традицій грубо зневажається", – розповів Путін.

Нагадаємо, цькування в школі Харкова: DZIDZIO здійснив мрію скривдженої дівчинки.

Як повідомляв Знай.uа у улюбленого видання Путіна підгоріло через української мови.

Знай.uа писав, українською розмовляє з акцентом: син Тіни Кароль зростає яничаром.