Міносвіти України рекомендувало до вивчення для учнів 11-го класу підручник з сучасної української літератури, у якому без цензури описано гомосексуальні зв'язки.

Лілія Гриневич
Лілія Гриневич

Сцену гомосексуальних стосунків в уривку, який вивчають на уроках української літератури, "рознесли" користувачі соцмереж. Батьки, м'яко кажучи, шоковані.

Фото тексту розмістили у соцмережах. Поширив його житель Тернополя Юрій Притика.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Благаю, друзі, прочитайте текст і зробіть висновок про реформу освіти. Фото з підручника "Українська література" за 11 клас. Авторка "бісобестселеру" Таня Малярчук", - підписав фото чоловік.

Більшість користувачів обурила така література для підлітків.

"М'яко кажучи... Я афігєла", "Ніякої моралі, гидко читати!", "До чого світ котиться!!!???","Це просто кінець.... Школи...", "Не знаю.... Таке не для школи, для шкілнього підручника це пошловато. Романи собі читати вдома це так, але в шкільному підручнику.....", - пишуть ошелешені користувачі .

Але знайшлись і ті, які не знайшли в тексті нічого крамольного.

"Коменти в основному молодих людей....Шо ви охаєте і ахаєте? Дітям розказувати треба, що в світі робиться, а не чекати на літературу в 11 класі.Схаменіться!! Епоха минула, де сексу не було....", - заступилась за авторку Lenka Wojciechowska.

"Нічого страшного не бачу", - підтримує її Оля Коляденко.

"Література - відображення життя. Школа - не ізолятор. Діти в 11 класі здатні мислити і аналізувати", - зауважує Halyna Zabolotna.

"Можна подумати до 11 класу діти не знають про гомосексуалістів", - пише Olya Zhmudzinska.

"Не в тому штука, що рекомендують прочитати, а як педагог опрацює цей твір з учнями.... і тут декілька сценаріїв)", - додає Іванна Лазар-Виноградова.

Нагадаємо, навколо рекомендованого Міністерством освіти України підручника літератури для 11-го класу розгорівся справжній скандал. У книзі виявили розповідь, у якій описуються гомосексуальні зв'язки.

Як писав раніше Знай.ua, Нова українська школа приготувала безліч змін, до яких поки що не всі готові, найбільше не готові батьки, адже те, що сьогодні пропонують змінити у школах, не всі сприймають серйозно та бояться, що діти надто розслабляться, а рівень знань знизиться.

школа
школа

Також Знай.ua писав про те, що письменниця Лариса Ніцой жорстко розкритикувала сучасну українську школу за надмірну кількість уроків з точних наук навіть для тих дітей, які більше тяжіють до гуманітарної сфери.