У середу, 7 листопада, в Україні набув чинності закон "Про електронні довірчі послуги" який прийняли рівно рік тому.

Цю інформацію повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду.

"Цей закон є логічним продовженням стратегічного курсу уряду з впровадження електронного врядування і справжнього онлайн-сервісу" Павло Петренко

Міністр розповів, що згідно із законопроектом, електронні довірчі послуги передбачають запровадження електронного підпису та електронної печатки, електронної перевірки часу, а також доставки електронного документа.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Петренко відмітив, що після вступу в силу новий закон розширить перелік послуг, які українці можуть отримати онлайн, а також дозволить фіксувати реальний час підпису електронних документів і достовірно ідентифікувати користувача, який застосував електронний підпис.

Крім того, згідно з новим законом в українців з'явиться можливість отримувати публічні послуги на території всього Європейського Союзу, економити час і уникати корупції.

"У чому переваги електронних довірчих послуг? Це дійсно посилення інтеграції України у світовий електронний простір. Також це сприяння розвитку транскордонного співробітництва, це пожвавлення бізнесу" Павло Петренко

Нагадаємо, Україна переходить на новий етап цифрових технологій, зокрема воодиться електронний підпис, який повинен кардинально змінити життя людей. Новий проект буде сприяти розвитку інтернет-послуг, інтернет-бізнесу і для створення більш сучасних схем взаємодії громадян з різними установами та інстанціями.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", 5 листопада набули чинності зміни, завдяки яким фізичні особи зможуть дистанційно відкривати рахунки в банках.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що останній осінній місяць обіцяє українцям нові правила оформлення ID-карт і появу інспекторів парковок.