Міжнародна робоча група скоординувала поетапне введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це стало відомо завдяки заяві представника України у підгрупі з питань безпеки ТКГ Євгена Марчука, передають Українські Новини.

Зі слів Марчука відомо, що компромісу досягнуто приблизно на 30%. Сторони зійшлися на думці, що операцію необхідно вводити в кілька етапів.

Дипломати продовжують докладати зусиль до того, щоб місія зайшла на Донбас в 2018 році.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Я представляю Україну ще в двох групах по Донбасу. Одна з них стосується мандата миротворчої місії ООН, який був би компромісним. Там не беруть участь ОРДЛО. Крім України і Росії туди входять США, Великобританія, Німеччина, фахівці ООН з миротворчих місій, Нідерланди. Остання зустріч відбулася в Братиславі. Ми там прийшли приблизно до 30% консенсусу, але це робочий рівень. Можливість просування з'явилася, коли сторони погодилися миротворчий процес розділити на 4-5 етапів", - уточнив Марчук.

Варто нагадати, що скандальну заяву колишнього першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга викликало неабиякий ажіотаж. В ході інтерв'ю Хуг заявив, що не вважає Росію агресором.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час спільної прес-конференції в Стамбулі президент України Петро Порошенко запропонував президенту Туреччини Реджепу Ердогану взяти участь у складі майбутньої миротворчої місії під мандатом ООН на території Донбасу, де проходить російсько-українська війна.

Нагадаємо, зміни керівників: українцям розкрили справжні плани Кремля на "ЛДНР".

Як повідомляв Знай.uа за "зраду": легенд радянського кіно закинули в чорний список України.

Знай.uа писав, у "бригаді-200" поповнення: путінський головоріз "самоліквідувалася" на Донбасі.