Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо переслідування і сексуальних домагань співробітника Нацполиції України Олександра Варченка до студентки, яке передала для розслідування в Службу безпеки України.

За фактом скарги студентки Наталії Бурейко на сексуальні домагання з боку чоловіка, який в соцмережах представляється як заступник начальника відділу Департаменту захисту економіки національної поліції Олександром Варченком, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Києві.

"Дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження відкрито за статтею "Загроза вбивства, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози" (ч.1 чт. 129 КК України), - зазначила керівник прес-служби столичної прокуратури Надія Максимець.

Наталія Бурейко
Наталія Бурейко

Розслідування справи доручено управлінню Служби безпеки в Києві. Причиною такого рішення стало те, що прокуратура втратила право здійснювати наслідок, за нею залишилось лише процесуальне керівництво. Щодо поліції, то вона не може проводити слідство у справі, де замішаний її співробітник.

Тим часом в Нацполіціі теж збираються розбиратися у скандалі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще



Нагадаємо, домагання і загрози студентка отримувала з акаунта, до якого сам Олександр Варченко заперечує свою причетність. Він вважає, що це атака на його дружину Ольгу Варченко - заступника директора Національного бюро розслідувань і колишньої співробітниці ГПУ.

Нагадаємо, чиновника МВС звинуватили в погрозах студентці за відмову від близькості.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чиновник Нацполіції, звинувачений в сексуальних домаганнях до студентки, заперечує свою провину

Також "Знай.ua" писав, скандал із домаганнями чиновника МВС отримав несподіване продовження.