Перший сніг подарував багатьом не лише радість та гарні фото, але і купу неприємностей. Серед них проблеми зі взуттям, які контактують з тією "кашею", отриману зі снігу, солі та хімічних реагентів, якими посипають дороги. Більшість людей стикалися з ними і знають, наскільки важко вивести ці білі розводи.

Сіль на взутті зі шкіри

Не спішіть засмучуватися через ці неприємні розводи, які вкрай складно вивести, улюбленому взутті можна подарувати друге дихання.

Сьогодні багато виробників пропонує спеціальні засоби, які допоможуть вивести "сіль". Пам'ятайте, що наносити їх потрібно тільки на просушене взуття. Відзначимо, що при регулярному використанні ці засоби можуть бути досить ефективними.
Білого нальоту можна позбутися і з допомогою підручних засобів.

1. Тепла вода, серветки, крем. Прийшовши із вулиці, помийте взуття теплою водою - мильним розчином або мильною піною. Потім оберніть забруднені місця серветками або туалетним папером і залиште чоботи сушитися. Серветка поглинатиме надлишки солі. Після цього змастіть взуття кремом, можна навіть дитячим.
2. Найефективнішим домашнім методом вважається розчин оцту столового 9 % оцту. Зробіть міцний розчин (три частини оцту на одну частину води) і гарненько протріть ним білі плями солі. Не забувайте, що перед тим, як наносити розчин, взуття треба, як слід почистити щіткою, щоб видалити крупинки солі, які могли засісти у швах.Коли взуття висохне, нанесіть ватним тампоном розчин оцту.
3. Ще один народний спосіб боротьби з плямами від солі - це касторове масло або соняшникова олія. Прийшовши додому, ретельно промийте чоботи. Після того, як вони висохнуть, намастіть їх касторкою.
4. Крім цього, видалити соляні розводи можна за допомогою спирту. Змочіть ватний диск у спирті і протріть ним плями по лінії розводів. Залиште взуття висихати при кімнатній температурі.
5. Вельми ефективний народний спосіб боротьби з соляними плямами на шкіряному взутті - це зубна паста. Її потрібно нанести на взуття, а потім помити поверхню черевик.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нубук

Нубук дуже примхливий матеріал. Від сольових розаодів допоможе мильний розчин. Обробіть поверхню та добре промийте.

Також для такого взуття існують спеціальні засоби.

Замш

Для замшевого взуття також найкраще підібрати професійні засоби.

Ефективно видалити білі розводи з чистих і висушених чобітків можна щіткою або гумкою. Терти при цьому необхідно проти ворсу. Але тріть лише ділянки, де виступила сіль.

Також можна скористатися перевіреними народними рецептами:

1. Парова баня. Поставте каструлю з водою на плиту і після закипання потримайте чоботи над парою близько 10 хвилин. Після цього ворс слід розчесати сухою щіткою.

2. Манка з нашатирним спиртом. Допоможе замшевим чоботам і розчин нашатирного спирту. Протріть ним забруднені місця, а потім посипте їх манкою. Манна крупа вбере в себе сіль.

3. З очищеного взуття сіль прибирають також, змоченою в розчині з 1 л. води і 1 ст. л. оцту, щіткою.

5. Борються із сольовими розводами і з допомогою сирої картоплі чи хліба. Протріть плями половинкою сирої картоплини або хлібним м'якушем. Але перед тим, як вивести сіль з замшевого взуття цим способом, потримайте його над парою. Після висихання проведіть чистку спеціальною щіточкою.

6. Вельми ефективний народний спосіб боротьби з соляними плямами - це зубний порошок. Просто насипте порошок на білі розводи і гарненько почистіть ці місця щіткою. Залишки зубного порошку струсіть. Повторіть процедуру знову, якщо буде потрібно.

Але пам'ятайте, ці способи будуть ефективними лише тоді, коли реагенти не просочилися в замшу повністю. Чистіть взуття одразу, як прийшли з вулиці.

Варто памятати, що будь-яке взуття слід сушити при кімнатній температурі. Не ставте біля батарей чи обігрівачів, адже вироби можуть деформуватися.

Нагадаємо, фахівці розповіли, як зсхистити взуття від солі та реагентів.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики попередили українців про небезпеку на дорогах.

Також Знай.ua писав про те, що лікарі розповіли, чим обернеться надмірне захопленя високими підборами.