В суботу, 24 листопада о 16:00 в Україні відбудеться традиційна акція "Запали свічку пам'яті", під час якої люди вшанують пам'ять жертв штучно створеного радянською владою Голодомору.

За різними оцінками дослідників, в 1932-1933 роках від голоду загинуло кілька мільйонів українців.

З нагоди 85-ої річниці геноциду, більш відомого в народі як Голодомор, Збройні Сили України зняли потужний патріотичний ролик.

ЗСУ
ЗСУ

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На кадрах показано, як у всіх родах військ бійці, незважаючи на виконання безпосередніх завдань, в цей день вшановують пам'ять про жертви злочину сталінського режиму проти людства.

"На суші, на морі і в небі - ВСУ сильні, тому що пам'ятаємо про Голодомор і захищаємо Україну", - прокоментував щемливе відео у себе в Facebook начальник Генштабу Віктор Муженко.

Нагадаємо, у середу, 21 листопада, Національний музей Меморіал жертв Голодомор та КП Київський метрополітен запустили потяг "української ідентичності".

У метро
У метро

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що проект присвячений 85-роковинам трагедії українського народу - Голодомору. Відзначається, що у рамках відзначення роковин буде встановлена серія інформаційних постерів, що розповідатимуть пасажирам про унікальні предмети та явища культури й побуту людей, які змінували історію країни на початку ХХ ст.

Голодомор
Голодомор

Раніше Знай.uа писав про те, що зовнішня розвідка Росії направляє фейкові повідомлення від імені посольства України в США. Саме вона стоїть за кібератакою проти визнання в США Голодомору геноцидом.

посол України в США Валерій Чалий
посол України в США Валерій Чалий

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий.

"Буквально вчора було звернення пранкерів від імені посла за дорученням президента до мерів, губернаторів штатів. Це системна атака, йде не один місяць. По телефону. Всі офіси губернаторів тепер з нами контактують. Намагаємося реагувати", - зазначив посол в коментарі "Громадському".

Також Знай.uа повідомляв, що міністр культури України Євген Нищук, перформанс "Блукаючі" нагадає українцям про необхідність згадати і вшанувати пам'ять вбитих геноцидом 30-х років, яких щонайменше 7 мільйонів.