Хронологію захоплення російськими окупантами українських суден у Керченській протоці показали на карті.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

На карті видно, що Росія атакувала і захопила українські кораблі в міжнародних водах Чорного моря - за межами лінії державного кордону України у водах, які тимчасово перебувають поза контролем через російську окупацію.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Конвенція з морського права передбачає, що військові кораблі у відкритому морі користуються імунітетом від юрисдикції будь-якої країни, крім тієї, під чиїм прапором вони йдуть.

Окрім того, у резолюції Генеральної асамблеї ООН наголошується, що напад збройних сил однієї країни на морські сили інший агресією. Тобто агресія у Керченській протоці є серйозним воєнним злочином.

Нагадаємо, затриманий в анексованому Криму український військовий моряк Сергій Цибізов передав через адвоката Оксану Железняк записку, в якій звернувся до рідних. Тест послання опублікували в ЗМІ.

Про це повідомляє "Крим Реалії".

Повідомлення, написане від руки та всього в трьох реченнях. Сергій просить рідних не хвилюватися, що у нього нібито все гаразд.

"У мене все добре. Не хвилюйтеся. Всіх люблю, цілую!", – коротко написав 21-річний моряк у записці.

Раніше Знай.uа писав про те, що так званий "Керченський міський суд" у окупованому Криму виніс рішенння у справі затриманих українських моряків.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на російські джерела.

Згідно з рішенням "суду", військовослужбовців взяли під варту на два місяці за підозрою в порушенні ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин державної кордону РФ).

суд
суд

Разом з тим прізвища заарештованих українців у прес-релізі "суду", поширеному увечері у вівторок, 28 листопада, не вказані.

Таким чином, протягом дня в окупованому Криму заарештували 15 з 24 полонених українських військовослужбовців.

Також Знай.uа повідомляв, що командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "зізнаватися" на відео у не скоєних ним злочинах.