Тепер в Україні учасникам ОСББ доведеться звикнутися з новими правилами. Так, з приходом 2019 року в Україні вводиться професійна атестація для керуючих таких об'єднань.

Про це стало відомо із заяви міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, пише прес-служба Кабміну.

Цю постанову вже прийняли в українському уряді - "Про професійну атестацію з професії "менеджер (управляючий) житлового будинку (групи будинків)".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це крок до формування ринку професійних управляючих і підвищення якості послуг населенню. В Україні сьогодні близько 250 тисяч багатоквартирних будинків, і їх жителі повинні отримувати якісний рівень житлово-комунальних послуг. Тому впровадження професійної атестації керуючого дозволить підвищити якість", - пояснив Зубко.

Варто нагадати, що мешканці багатоквартирних будинків тепер можуть погасити борги за компослуги шляхом відпрацювання. Так, якщо у людини є заборгованість, вона може укласти договір безпосередньо з самим ОСББ і відпрацювати свій борг, або ж зменшити його суму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з офіційного магазину Google Play вилучили мобільний додаток для електронних звернень громадян "КМДА 1551", через яке можна було поскаржитися на проблеми в житлово-комунальному господарстві, сфері транспорту та благоустрою Києва. Автор запиту написав на своїй сторінці в Facebook, що додаток видалено через відсутність фінансування.

Нагадаємо, комуналка по-новому: українцям доведеться платити ще й за сусідів.

Як повідомляв Знай.uа пастка від команди Кличка: людей кинули на мільйони, кияни в розпачі.

Знай.uа писав, опалювальний сезон: українцям підказали, як зменшити суми в платіжках.