Арешт українських моряків у Керсі усе більше обростає подробицями, українцям є чим пишатися, адже військові у російському полоні проявляють себе як справжні герої.

Про це пише Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що полонений капітан Роман Мокряк не зрадив флот України під час окупації Криму, рік жив на кораблі під Одесою, потім отримав під керівництво артилерійський катер “Бердянськ”.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Після обстрілу та штурму українського катеру окупантами капітан потрапив у полон. Але він відмовився давати свідчення ФСБшникам і знайшов у собі сили посміхатися в залі так званого “суду”.

Окрім того раніше повідомлялося, що рік тому журналіст Андрій Цаплієнко виходив у море для проведення інтерв’ю з Романом Мокряком.

"Подивіться на пробоїну від 30-мм снаряда. Виродки на "Смарагді" стріляли саме в ту частину рубки, де я брав у Роми інтерв’ю. Де гарантовано знаходилися люди. Це для розуміння того, що вони не просто хотіли зупинити "Бердянськ". Вони хотіли вбити Романа і його екіпаж", — заявив журналіст.

За словами Цаплієнка, доля багато разів зводила його з капітаном Романом Мокряком.

"Він був у Криму, на підводному човні "Запоріжжя", з якого ми робили включення в березні чотирнадцятого року. Це була моя остання зйомка під час анексії. На відміну від деяких "запорожців", Роман Мокряк не зрадив присязі. Довгий час в Одесі жив на борту корабля, замість того, щоб залишитися в Криму і жити собі з ганьбою, але у власній квартирі", — зауважив Цаплієнко.

"Я пишаюся тим, що знаю тебе. Ти класний моряк. Ти справжній воїн. Ти гідна людина, воля якої міцніша за броню "Бердянська". Українці зроблять все, щоб витягнути тебе і всіх твоїх побратимів. Ти зробив все, що міг і повинен був зробити. Єдине, про що я шкодую: в цей похід не взяли нас, журналістів. Може, тоді б світ побачив все підступність цих покидьків онлайн. Ми чекаємо на тебе, брате", – резюмував журналіст.

Нагадаємо, під час масової тривоги, через воєнний стан, в українців з'явився привід для почуття гордості. Все це завдяки вчинку старшого лейтенанта Романа Мокряка, командира малого броньованого артилерійського катера ВМСУ "Бердянськ".

Раніше Знай.uа писав про те, що поранених моряків, які перебували в Керчі, вивезли до Сімферополя.

Також Знай.uа повідомляв, що колишній командувач військово-морських сил України поділився думкою про те, як розгорнуться події з полоненими українськими моряками.