У п'ятницю, 30 листопада спливла інформація про те, що СБУ проводить обшуки за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври, скандального митрополита Павла у рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Києво-Печерська Лавра
Києво-Печерська Лавра

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення СБУ.

СБУ
СБУ

Сам митрополит усіляко відхрещується від звинувачень, що вже не вперше лунають у його бік.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

"Сьогодні багато звучить питань, чи правомірними є дії нашої державної влади проти Церкви. У певній мірі, є неправомірними. Здійснюється тиск особисто на мене, лунають погрози, різного роду нападки. Не тільки на мене, а й на інших єпископів та священників. Яка причина, я не знаю", — скаржиться митрополит Павло.

Окрім того він зауважив, що проти нього, як громадянина України, відкрито декілька справ. Скандальний митрополит підкреслив, що він "ніколи не був проти суверенітету своєї держави", навпаки — "стояв на засадах її незалежності ще в 1991 році".

"Хочу завірити: я — громадянин своєї країни, я є син України, хто б що не говорив, — запевнив владика. — Хотів би, щоб наші патріоти бути справді патріотами — не на словах, а на ділі", - резюмує Павло.

Нагадаємо, намісник Почаївської Лаври митрополит Володимир Мороз налякав прихожан тривожною заявою, яка стосується можливого нападу на святиню.

Почаївська Лавра
Почаївська Лавра

Він закликав вірян готуватися до фізичного захисту святині, повідомляє Рoliteka.

Ініціатива захисту святині належить депутатському загалу Тернопільської облради. Депутати звернулись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням забезпечити цілодобову охорону Почаївської Свято-Успенської лаври, оскільки місцевий митрополит Володимир Мороз звернувся до пастви з закликом готуватися до фізичного захисту святинь.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Раніше Знай.uа писав про те, що днями глава УПЦ МП Онуфрій оскандалився черговою нахабною та неоднозначною заявою, яка стосується "грішного" життя "хворих та бідних українців".

Також Знай.uа повідомляв, що Вселенський Патріархат готовий дати томос про автокефалію тільки в руки своєму ставленикові. Аби уникнути ексцесів Патріарха Філарета змусилине бути присутнім на Об'єднавчому Соборі.