У п'ятницю, 30 листопада, СБУ було проведено обшуки в Києво-Печерській Лаврі, а також за місцем проживання скандально відомого митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію СБУ.

У повідомленні сказано, що у результаті обшуків, єдиним предметом, вилученим правоохоронцями, виявилася книга "Українська Православна Церква: відносини з державою. Ставлення до АТО і церковного розколу. Питання та відповіді".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"За інформацією адвоката, присутнього на протиправне обшуку у Митрополита Павла, СБУ вилучила у нього тільки цю книгу. Тривають обшуки на інших об'єктах", - сказано в заяві. Адвокат митрополита Павла заявив, що обшуки у владики Павла є свідченням свавілля президента України. "Вважаю це остаточною втратою Порошенко адекватності, його грубим втручанням у справи релігії, відвертим тиском на Церква і совком. У двадцять першому столітті потрібно просувати технології та інновації, а не бродити зі зброєю по святих храмів. І останнє запитання до Порошенка і СБУ. А що ви збираєтеся у нього знайти і якщо знайдете, що, посадіть в тюрму?", - обурюється правозахисник.

СБУ
СБУ

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 листопада спливла інформація про те, що СБУ проводить обшуки за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври, скандального митрополита Павла у рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Києво-Печерська Лавра
Києво-Печерська Лавра

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення СБУ.

СБУ
СБУ

Раніше Знай.uа писав про те, що намісник Почаївської Лаври митрополит Володимир Мороз закликає прихожан готуватися до фізичного захисту святині.

Почаївська Лавра
Почаївська Лавра

Депутати Тернопільської облради звернулись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням забезпечити цілодобову охорону Почаївської Свято-Успенської лаври, оскільки місцевий митрополит Володимир Мороз звернувся до пастви з закликом готуватися до фізичного захисту святинь.

Також Знай.uа повідомляв, що намісник Святогірської лаври Української Православної Церкви Московського патріархату, митрополит Арсеній, зробив заяву, що територію лаври охороняють так звані козаки.