Новий тиждень на міжбанку почалася з нетривалого подорожчання долара. На старті міжбанку 3 грудня його курс піднявся лише на 1 копійку — до 28,22-28,24 грн./$. Чого ж чекати від "зеленого" надалі?

Про це розповів начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гріненко. Після чого стався курсової відкат.

"Після старту ринок опустився до 28,16-28,17 грн./$ під тиском продажів. Валютна пропозиція помітно збільшується", — зазначив Гриненко.

Нацбанк з самого ранку не виходив з валютними покупками. Однак фінансисти не виключають його появи на протязі дня.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Валюту НБУ почас скуповувати наприкінці минулого тижня. Після розвороту ринку експортери і банки вийшли активніше скидати долар. У кінці робочого тижня американську валюту брали за 28,18 грн./$. За різними оцінками, придбав близько $15-20 млн. 30 листопада безготівковий долар подешевшав на 9 копійок, і закріпився на 28,19-28,23 грн./$.

Який курс долара отримаємо на кінець 2018 року

Введення воєнного стану та психологічні фактори плинули на стан валютного ринку в Україні. В обмінниках одразу ж почали зашкалювати цифри продажу валюти. Однак наразі ситуація стабілізувалась. Експерти дали оцінку та прогноз, чого чекати до кінця поточного року.

Отже, до кінця грудня курс "зеленого", за прогнозами експертів, не повинен перевищити 29 грн/дол.

Нагадаємо, представники Нацбанку розповіли, як працюватимуть фінустанови в умовах воєнного стану та що буде з готівкою.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українцям до кінця року підвищать усі соцвиплати. Що тепер та скільки покриватиме держава малозабезпеченим?

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, як позначиться воєнний стан на цінах на паливо.

Дивіться: Воєнний стан в Україні та співпраця з МВФ