Історія свята

Іоаким і Анна довго не могли мати дітей, тому вони дали обітницю, що якщо у них народиться дитина, то вони присвятять її служінню Богу. У них народилася дівчинка, Марія. Коли їй виповнилося 3 роки, прийшов час батькам виконати свою обіцянку. Вони зібрали родичів і знайомих, одягли Діву Марію в найкращий одяг і під спів священних пісень ввели її в Єрусалимський храм, тримаючи запалені свічки в руках. Богородицю зустріли безліч священиків і первосвященик.

До храму вели сходи з п'ятнадцятьма дуже високими сходинками, що складно для дитини. Але Марія швидко подолала всі сходинки. Після цього первосвященик Захарія ввів немовля в святе святих. У це місце тільки один раз в рік міг увійти первосвященик з очисною жертовною кров'ю, інші люди не заходили ніколи. Всі здивувалися такій події, але це було навіювання згори. Батьки Марії, після цього повернулися додому.

До повноліття (тоді це було 15 років) Марія залишалася вихованкою в храмі. Потім її видали заміж за теслю Йосипа, який був уже в похилому віці і до того ж вдівцем. Про життя Богородиці відомо небагато. Але коли вона виховувалася в храмі, то її оточували благочестиві діви, Марія старанно читала Священне Писання, молилася, займалася рукоділлям і зростала в любові до Бога.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Традиції

Це свято стало широко поширене ще в 9-му столітті. Але на Русі люди скоротили довгу назву до «Введення». І це свято асоціювалося не лише з Богородицею, а й з початком зими. «Введення прийшло - зиму привело", - говорили люди.

Після цього дня починалися Введенські ярмарки, люди торгували різними товарами взимку. Найважливішим з них були сани. На такому зимовому транспорті здійснювали пробні виїзди. За традицією першими сідали в розписні сани молодята. Чоловік, підперезаний яскравим поясом, правив кіньми. А наречена теж намагалася вбратися в кращий одяг.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.