Днями аналітики оприлюднили рейтинг найбільш прибуткових та збиткових фінасових установ України у період за січень-жовтень поточного року.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію експертів.

У повідомленні йдеться, що за період протягом січня-жовтня найприбутковішим українським банком став державний Приватбанк.

Приватбанк
Приватбанк

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Друге місце в жовтні з прибутком в 458,5 млн гривень зайняв Райффайзен Банк Аваль.

Топ-3 несподівано замикає Укрсоцбанк (261,7 млн ​​гривень), який за підсумками січня-вересня був збитковим.

Решта прибуткових банків з топ-10 – з іноземним капіталом, крім ПУМБ Ріната Ахметова (+214 млн гривень) і державного "Укрексімбанку" (+183,3 млн гривень).

Найбільш збитковими були банки з російським капіталом: Промінвестбанк втратив 613,5 млн гривень, а ВТБ Банк - 66,7 млн ​​гривень. У листопаді в ВТБ Банк увійшла тимчасова адміністрація після визнання банку неплатоспроможним.

Нагадаємо, фінансистам дозволили порушувати звичні 3 роки позовної давності з умовою отримання згоди від клієнтів.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію Верховного суду, який анонсував дане рішення.

суд
суд

Українським банкам заборонили в односторонньому порядку продовжувати термін позовної давності понад 3 років, і вимагати свої гроші.

Раніше Знай.uа писав про те, що ПриватБанк має намір скоротити до мінімуму обсяги валютних депозитів.

ПриватБанк
ПриватБанк

Про це повідомила заступник голови правління банку Галина Пахачук під час виступу на Fitch Rating Annual Conference.

"Ми навмисне встановили дуже низькі ставки по валютних внесках, щоб "витиснути" їх з банку. Тому незабаром чекайте нашу валюту в інших комерційних банках", – сказала Пахачук.

Вона зазначила, що "ПриватБанку" також знадобляться кошти для формування додаткових резервів.

Приватбанк
Приватбанк

Також Знай.uа повідомляв, що днями у одному із торгових центрів Києва було зафіксовано шахрайський інцидент із банкоматом, унаслідок якого дівчину обчистили на кругленьку суму.