В українських Карпатах кліматична обстановка загострюється. У зв'язку з цим рятувальники попередили місцевих мешканців і туристів про можливе сходження снігових лавин. Так за інформацією рятувальників, найнебезпечнішим є період між 8 і 9 грудня.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Також рятувальники заявляють, що сьогодні, 8 грудня, є загроза сходження лавин у високогір'ї Івано-Франківської області.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"8-9 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області та у високогір'ї східної частини Закарпатської області зберігається низька сніголавинна небезпека (1 рівень). 9-10 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області очікується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) ", - повідомили рятувальники ДСНС.

Варто нагадати, що під Одесою в приватному будинку прогримів вибух великої потужності, поранення отримали мати разом з сином. Вночі 6 грудня в селі Фонтанка Лиманського району (Одеська область) прогримів вибух у приватному будинку, постраждав 56-річний чоловік, який є власників будинку, а також його старенька мати. Постраждалі отримали тілесні поранення, їх відвезли в лікарню. Причина вибуху – несправне газове обладнання, встановлене в домі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дев'ять альпіністів з Південної Кореї і Непалу загинули після сходження лавини в Гімалаях. Про це повідомляє Himalayan Times. Зараз вже відомо, що серед загиблих були відразу п'ять альпіністів з Південної Кореї і чотири супроводжуючі гіди з Непалу. У свою чергу організатор експедиції розповів, що трагедія сталася через лавину, яка накрила табір, який розташовується на горі Гурджі Химал у західному Непалі. Також відомо, що загиблі учасники експедиції чекали в таборі гарної погоди для подальшого сходження. На місце події відправили рятувальний вертоліт.

Нагадаємо, тривога в Чорному морі: рятувальники працюють цілодобово, багато техніки, люди в небезпеці.

Як повідомляв Знай.uа фаер-шоу на кістках: поляки хотіли підпалити "візитку" Львова і жорстоко за це поплатилися.

Знай.uа писав, у Керчі горять склади, пожежники рятують майно і паралізованих жахом людей.