Правління МВФ 18 грудня проведе засідання, на якому буде обговорення співпраці з Україною.

Про це передає Радіо Свобода

Чиновники хочуть обговорити нову програму співпраці з Україною stand-by і скасування програми розширеного фінансування, яку прийняли у 2015 році.

МВФ
МВФ

5 грудня Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тепер 14-місячна програма stand-by повинна бути прийнята Радою Міжнародного Валютного Фонду.

Нагадаємо, Воєнний стан не перешкода: Гройсман знову втягує Україну в кредитну кабалу МВФ, не розплатимося і на тому світі

Міжнародний валютний фонд анонсував можливе схвалення нової програми співробітництва з Україною після детального вивчення бюджету держави на 2019 рік.

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард після переговорів з президентом України Петром Порошенко, передають ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що МВФ розгляне питання про схвалення нової програми співпраці з Україною на засіданні Ради директорів вже найближчим часом, а конкретніше - після 10 грудня.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Ярмо на багато століть: з'ясувалося, скільки ми з вами повинні віддати МВФ

В 2019—2020 роках Україні необхідно виплатити близько $ 12 млрд за зовнішніми боргами, включаючи відсотки. Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій в інтерв'ю Vox Ukraine.

За його словами, співпраця з МВФ є необхідним, щоб Україна змогла розплатитися з мільярдними боргами.

Також "Знай.uа" писав про те, що МВФ дав Україні транш, щоб швидше подолали Путіна: чого від нас вимагає Європа

Європейська комісія схвалила рішення про надання Україні фінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро в рамках траншу програми макрофінансової допомоги ЄС. З урахуванням цього траншу загальна сума макрофінансової допомоги ЄС досягла € 3,3 млрд.

Це особисто підтвердив віце-президент ЄК Валдіс Домбровскіс:

"Це рішення прийнято у вирішальний момент, коли Україна стикається з новою агресією з боку Росії і потребує солідарності зі своїми друзями по всьому світу", - зазначив він.