У неділю ввечері, 9 грудня борт "Бєлавіа" Boeing 737−500 збив ліхтарі при вирулюванні.

Подію в Києві прокоментувала прес-служба авіакомпанії:

"Після посадки в складних метеоумовах повітряне судно, яке виконувало рейс В2 845 маршрутом Мінськ - Київ 9 грудня 2018 року, при пробігу правою стійкою шасі зачепило грунт".

Командиру літака вдалося усунути бічне відхилення, після чого літак продовжив рух злітно-посадковою смугою, заруливши на стоянку для паркування. Повідомляється, що пошкодження Боїнга незначні. На щастя, ніхто з пасажирів і членів екіпажу в результаті аварії не постраждав.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В авіакомпанії "Бєлавіа" заявили, що причини інциденту наразі розслідуютсья. Відомо, що у Boeing 737−500 пошкоджений обтічник. Фахівці компанії в аеропорту Бориспіль зараз оглядають літак. Пасажирів Боїнга відправили до Мінська наступним рейсом.

Раніше директор аеропорту Бориспіль Павло Рябікін повідомив наступне:

"Аеропорт працює в штатному режимі. При вирулюванні літак „Бєлавіа“ збив ліхтарі. Ми на якийсь час закривали смугу для того, щоб очистити її. Літак самостійно дійшов до місця стоянки. Літак належить Білорусі, і вони будуть з'ясовувати причини події. У нього подряпаний обтічник. Інших пошкоджень немає". Павло Рябкін

В "Бєлавіа" уточнили, що мова йде про ліхтарі, які висвітлюють злітно-посадкову смугу.

Нагадаємо, в міжнародному аеропорту Бориспіль літак здійснив жорстку посадку. Видання посилається на слова пасажирів іншого рейсу, яким повідомили про зміну місця посадки через аварію в Борисполі.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, літак невеликих розмірів звалився прямо на житлові будинки, сталася трагедія на півночі Сан-Паулу. В результаті багато травмованих і двоє людей загинуло. У будинках почалася пожежа.

Раніше портал Знай.uа писав, що у Зімбабве сталася авіакатастрофа. Невеликий літак літак впав на південно-сході центральної частини африканської республіки. В результаті загинули громадяни ЄС.