Російська Федерація біля окупованих районів Донецької, Луганської областей та анексованого Криму розташувала досить численні підрозділи бойової техніки і персоналу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука у соцмережі Facebook.

Російські військові
Російські військові

За словами Тимчука, в цілому Росія розмістила приблизно 90 тисяч військових і найманців. Відомо, що найбільше військових дислокується в Криму - 35 тисяч. А ось в окупованих районах Донецької та Луганської областей – 35,1 тисяч найманців.

Наше высшее военно-политическое руководство сообщало о резком увеличении сил и средств ВС РФ в непосредственной близости...

Geplaatst door Dmitry Tymchuk op Dinsdag 11 december 2018

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Усього біля наших східних кордонів і півночі Криму, за даними групи ІО – 26 батальйонних тактичних груп Збройних сил РФ", – розповів він.

Зокрема, на північно-східному оперативному напрямку зафіксовано вісім батальйонно-тактичних груп; на Донецькому – 13; на Кримському оперативному напрямку – 5. Крім армії, країна-агресор стягнула до кордону 850 танків, понад 1600 одиниць бойових броньованих машин, до 1500 одиниць ствольної і реактивної артилерії, 6 оперативно-тактичних ракетних комплексів (на Донецькому напрямку), а також більше 200 літаків і вертольотів.

З моря українцям загрожують 5 підводних човнів, а також до 40 бойових кораблів і катерів. Значно менші сили знаходяться на Придністровському напрямі – 3 тисячі військових і 35 бойових броньованих машин.

Варто нагадати, що президент України Петро Порошенко дав жорсткий коментар з приводу російської агресії в Керченській протоці. Відповідну заяву гарант зробив в рамках розмови з американським виданням Fox News. Росія протистоїть всьому світові, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах, заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український генерал зізнався, що особисто знайомий з президентом Росії Володимиром Путіним і готовий ліквідувати його при першій же зустрічі. Про це розповів колишній генерал СБУ Григорій Омельченко.

Нагадаємо, українська розвідка розірвала договір з путінськими шпигунами.

Як повідомляв Знай.uа славетна російська ракета впала відразу після запуску.

Знай.uа писав, воєнний стан в Україні: скільки росіян не пустили до країни.