Газові війни України та Російської Федерації продовжуються. Суд Нью-Йорка прийняв рішення по справі спору "Нафтогаза" та "Газпрому".

Про це стало відомо завдяки повідомленню в соцмережі Facebook головного виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

Суд у Нью-Йорку погодився з нашими вимогами щодо Газпрому. Це лише перший крок у США. Подробиці згодом. На рішення суду в Техасі ще чекаємо.

Geplaatst door Yuriy Vitrenko op Woensdag 12 december 2018

"Суд у Нью-Йорку погодився з нашими вимогами щодо "Газпрому". Це лише перший крок у США... Рішення суду в Техасі ще чекаємо", – повідомив Вітренко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Варто нагадати, що підвищення цін на газ для населення було анонсовано українським урядом ще восени, проте тільки зараз люди на повну відчули на собі всі "покращення". Ціни на газ досягли абсолютного рекорду - 9471,92 гривні. Саме за такою ціною Україна в листопаді купувала імпортний природний газ. Це 339,21 долара за 1 тисячу кубометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Держстату розмір отриманих пільг та субсидій на комунальні витрати на одне середнє домогосподарство становив 412 гривень на місяць. Відповідні дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики оприлюднено в п'ятницю, 7 грудня.

При цьому середні витрати домогосподарств на оплату житла, комунальних продуктів та послуг у 1 півріччі цього року становили 1321 гривню в місяць або 16% від загальних витрат. За даними статистичного відомства, в 1 півріччі минулого року відповідні витрати становили 19% або 1280 грн на місяць.

Розмір отриманих пільг та субсидій (готівкових та безготівкових) на оплату житла, комунальних продуктів та послуг у розрахунку на пересічне домогосподарство становив 412 грн на місяць, або 31% витрат на оплату житла, комунальних продуктів та послуг у січні-червні 2017 року - 504 грн (39%).

Нагадаємо, нові ціни на газ остаточно заморозять українців, готуйтеся до космічних цифр.

Як повідомляв Знай.uа українцям масово надсилали "фейкові" квитанції, як не бути обдуреним.

Знай.uа писав, українцям пообіцяли безкоштовну "газову" послугу: що про це відомо.