Український вчений, доктор філософських наук, професор Кудін Вячеслав Олександрович пішов з життя у віці 94 років. Прощання з ним відбудеться 17 грудня, в понеділок, о 13.00 в церкві на Байковому кладовищі.

Видатний вчений був засновником першої в Україні кафедри етики та естетики в Київському Національному університеті ім. Тараса Шевченко.

В'ячеслав Кудін, професор
В'ячеслав Кудін, професор

Автор першого в Україні підручника з естетики та 500 наукових праць, підручників, монографій, статей, присвячених темам кіномистецтва, української та світової культури, педагогічної майстерності та ін.

В'ячеслав Кудін, професор
В'ячеслав Кудін, професор

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Свого часу Міжнародний біографічний інститут (США) назвав Вячеслава Кудіна одним з 500 видатних вчених ХХ століття, які внесли значний вклад у розвиток людського суспільства, він є почесним професором багатьох знаних університетів світу.

В'ячеслав Кудін, професор
В'ячеслав Кудін, професор

Кудін також брав участь у Другій світовій війні, а за те, що відстоював свободу держави, отримав чимало орденів та медалей зокрема Трудового Червоного Прапору. Вячеслав Олександрович - лауреат чисельних премій, серед яких - премія Спілки кінематографістів України за значний вклад в розвиток українського кіномистецтва та премія Телетріумф у номінації "За особистий внесок у розвиток українського телебачення".

В'ячеслав Кудін, професор
В'ячеслав Кудін, професор

Навіть обезсилений важкою хворобою до останніх днів вчений не зупиняв роботу: писав нові твори, читав лекції і допомагав своїм послідовникам – мав чимало планів на майбутнє, які, на жаль, так і не встиг втілити.

В'ячеслав Кудін, професор
В'ячеслав Кудін, професор

"…вища освіта сьогодні бентежить увесь світ. Чому запитаєте? Бо сьогодні ми переймаємося, а що робити далі і чого слід чекати суспільству? Адже, приміром, 380 мільйонів людей, які мешкають у США, споживають більше чверті матеріальних ресурсів світу. Сьогодні людство витрачає мільярди на зброю, культурні цінності зазнають руйнації. В чому ж причина? Відповідь одна: всі на світі люди, але не всі люди – люди", - запевняв на лекціях Кудін.

Він вважав, що основна біда людства – це жорстокість, гонитва за матеріальними благами, яка фактично вбиває інші, важливі цінності і співчуття.

В'ячеслав Кудін, професор
В'ячеслав Кудін, професор

"А людина стає людиною тоді, коли засвоює культурні цінності. Людство стоїть на порозі побудови нової гуманітарної економіки, бо сьогоднішня – це економіка експлуатації, виживання і ліквідації багатств природи. Варто лише задуматися, скільки щодня світ споживає кисню? А води? Та нова економіка вимагає, передусім, створення нової якості освіти, яка прищеплювала б гуманітарні цінності", - підкреслював він.

Дивіться: "Світ мистецтв". В'ячеслав Кудін

Нагадаємо, психолог зруйнувала віру мільйонів дітей.Як повідомляв "Знай.ua", школяр різко розкритикував власну вчительку через спілкування російською мовою. Також "Знай.ua" писав, що в Україну заборонили ввозити ще 26 видань з Росії.