Уздовж кордону України в межах Закарпатської і Чернівецької областей прикордонники встановила загороджувальний паркан.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Наразі вже відомо, що прикордонники розгорнули на території Мукачівського загону близько 7 кілометрів дроту. Силовики пояснили, що розгорнули дріт для протидії контрабандистам, які "працюють" на цій території.

"Прикордонники Мукачівського загону було встановлено 7000 метрів спірального загороджувального паркану. Крім цього прикордонники облаштовують інші загородження, серед яких" Спотикач ", малопомітні перешкоди, проводять розчистку прикордонної смуги", - відзначили в ДПСУ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того прикордонники розповіли, що для врегулювання ситуації силовики направили на проблемні ділянки додаткові загони.

Разом з тим варто відзначити, що на Буковині прикордонники з допомогою пострілів зупиняли авто з контрабандними сигаретами, який рухався на високій швидкості у бік Румунії.

"Порушники не відреагували на попереджувальні постріли вгору і продовжували рух. Прикордонникам спецпідрозділу "Варта" довелося стріляти по колесах легковика. Автомобіль з литовської реєстрацією зупинили в тисячі метрів до державної кордону", - говорять в прес-службі.

Як підкреслюють прикордонники, водій авто був в алкогольному сп'янінні, а його спільникам вдалося втекти. У багажнику машини, а також в салоні виявлено чотири ящики з цигарками, які були загорнуті в поліетилен.

"На місце події прибули представники Національної поліції, проводяться слідчі дії. Водія разом з автомобілем і товаром доставили у відділення інспекторів прикордонної служби "Красноїльськ", на ділянці якої сталося правопорушення."

"Стосовно 27-річного водія складено протоколи про адміністративні правопорушення за спробу незаконного перетину державного кордону України та злісну непокору представникам правоохоронних органів. Що стосується спільників затриманого, то зараз триває пошук", - повідомляє прикордонне відомство.

Нагадаємо, молдованин загримить на нари за перетин кордону України в неналежному місці.

Як повідомляв "Знай.ua", у Харкові російські пропагандисти знімали відео про жахи життя в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що українець на кордоні заховав все цінне у несподіваному місці.

Контрабанда в Україні: як влаштований кримінальний бізнес.