Дива трапляються. Так, під час підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України в Стамбулі в українських Карпатах навколо сонця утворився німб.

Про це розповів в Twitter офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

"В той час, коли на Фанарі підписували Томос, в Карпатах над Верховиною з'явилося гало/німб навколо Сонця. Це – знак добра і єднання. Нехай так і станеться", - повідомив представник МЗС України.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто нагадати, що напередодні Різдва рятувальники разом з поліцейськими обстежили понад 8 тисяч храмів на наявність вибухонебезпечних предметів. Вони також перевірили рівень дотримання пожежної безпеки. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на офіційному сайті МВС України.

"Організовано роботу ситуаційних центрів у всіх регіонах, що у цілодобовому режимі відстежують оперативну ситуацію. Публічну безпеку біля храмів забезпечуватимуть понад 17 тисяч співробітників Національної поліції і Нацгвардії", - сказав Яровий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підписаний Варфоломієм документ Москва назвала "простий папером, що не має канонічної сили". При цьому РПЦ попереджає про церковний розкол на сто років. Російська православна церква підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм Томос про надання автокефалії ПЦУ назвала "простим папером".

Про це повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі 5 січня голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Православних християн він закликав не забувати, що "головною темою для них зараз є свято Різдва".

Нагадаємо, Порошенко щедро нагородив Вселенського патріарха: за піднесення авторитету православ'я у світі.

Як повідомляв Знай.uа українська церква збільшується з кожним днем: Парубій розкрив деталі.

Знай.uа писав, Україна переходить на Православну церкву: Парубій уточнив важливі деталі.