Американські вчені порівняли залежних від соцмереж з героїновими наркоманами. Дослідження було опубліковане в журналі Journal of Behaviour Addictions, передає Bloomberg.

За вивчення залежно від соцмереж взялися вчені з Мічиганського університету. За словами провідного дослідника доктора Дара Меші, приблизно третина людей у світі використовує соцмережі, причому значна частина з них має ознаки важкої залежності.

В експерименті доктор запропонував 71 учаснику виміряти їх ступінь залежності від Facebook.

Як виявилося, у більшості учасників експерименту проявилися ознаки психічних порушень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Лікарі-психіатри порівняли їх з наркотичною залежністю.

"Наркомани, як правило, не вчаться на своїх помилках, знають про важкі наслідки, але все одно продовжують приймати речовини. У цьому вони і користувачі соцмереж схожі", - зробив висновок доктор Меші.

Раніше ми писали, що дослідники з Університету штату Північна Кароліна розробили нову методику, яка оцінює рівень радіаційного опромінення за 60 хвилин.

За словами винахідників, метод дозволить виявляти небезпеку і ступінь опромінення у випадку радіаційної катастрофи, повідомляє Science Daily.

Підхід заснований на тестуванні кристалічних ізоляторів, використовуваних у всьому, від флешек до смартфонів.

"Враховуючи, що у медичних працівників є від одного до двох тижнів, щоб почати лікування пацієнтів, які страждають від гострої променевої хвороби, нашої технології дозволить швидко визначити, які пацієнти потребують термінової допомоги", — говорить професор Хейз.

Вчені також вважають, що їх тест дозволить місцевій владі виявити, які географічні райони зазнали найбільшого радіаційного опромінення.

Згідно з новим методом, необхідно витягти ізолятор з електронного пристрою (який знаходився на зараженій території) і помістити його люмінесцентне зчитувальний пристрій, який збирає спектри, пов'язані з кількістю електронів, виявлених дефектах, властивих кристалічної структури зразка.

Нагадаємо, нові результати сканування організму показали, що регулярне вживання алкоголю шкодить серцю.

Як повідомляв портал Знай.uа алкоголь в малих дозах може бути корисним для здоров'я

Знай.uа писав дієтолог розповіла, як правильно закушувати алкоголь.