Національний банк України на 12 січня 2019 року зміцнив курс гривні більш ніж на 11 копійок – до 28,15 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем.

Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 12 січня.

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

– 100 доларів США – 2815,3842 гривні (-11,6306);

– 100 євро – 3246,9826 гривні (-13,9790).

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

В останній робочий день тижня курс долара на міжбанківському валютному ринку в продажу знизився на 18,5 копійок – до 28,08 грн/дол, курс купівлі знизився на 18 копійок – до 28,04 грн/дол.

Нагадаємо, інфляція на рівні 6% річних - міф, і в 2019 році очікувати такого результату не слід. Так написав у своєму Facebook економіст, керівник приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць. На посаду експерта звернуло увагу видання Politeka.net. Такий показник Компанієць назвав "Мріями Національного Банку України (НБУ)", досягти подібного результату вкрай малоймовірно. Компанієць зазначив, що національний регулятор спрогнозував суттєве зниження інфляції на 2019 рік, але виконати поставлені цілі у НБУ не вийде.

«НБУ може мріяти про інфляції в 6% річних тільки в своїх прогнозах», — запевняє Компанієць.

Експерт зазначає, що з 2014 року між збільшенням курсу американської валюти і інфляцією з'явилася дуже висока залежність: подорожчання долара на 10% призводить до збільшення в майбутньому вартості споживчого кошика на 5,8%.

Раніше портал писав, що міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів про нові економічні показники України в 2018 році. Зокрема, Кубів розповів, що українська економіка продовжує значне зростання, порівнюючи з минулорічними показниками.

За даними МВФ, бізнес-клімат все ще у незадовільному стані, що перешкоджає інвестиціям. Багато проблем у банківській системі також залишаються невирішеними.