Поступово відходять у минуле часи, коли шоколадки продавалися 100-грамовими плитками, а молоко - літровими пакетами. Сьогодні вага упаковок знижується швидше, ніж скидаються кілограми у спортзалі, при цьому ціни залишаються колишніми. В результаті покупці платять на 10-20% більше, хоча багато людей упевнені, що роблять вигідну покупку.

Нещодавно в Росії спалахнув "яйцевий" скандал. Уже кілька днів російські соцмережі буквально киплять через грандіозну новину: на прилавках магазинів з'явилися упаковки курячих яєць по дев'ять штук замість звичного десятка.

Російських покупців обурила чергова спроба виробників і продавців замаскувати зростання цін і тим самим обдурити споживачів.

Виробники яєць виправдовуються як можуть. За їхніми словами, упаковки яєць по дев'ять штук надійшли в продаж ще в березні 2018 року, і чому все збудилися саме зараз, незрозуміло. Крім того, виробники кажуть, що на фабриці виробляються упаковки по шість, вісім і 12 штук, таким чином вони намагаються задовольняти запити різних покупців, адже не всім потрібно 10 яєць.

У відповідь на це деякі блогери безкоштовно роздають виробникам і продавцям свої пропозиції, причому як жартівливі (продавати окремо жовток і білок - бо ж деяким це теж потрібно), так і цілком серйозні (продавати яйця на вагу або вказувати ціну за одне яйце).

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

І якщо "яєчні пристрасті" нам чужі, то про упаковки, які постійно "худнуть" ми, як і наші сусіди, знаємо не з чуток.

Так, українці вже втомилися обурюватися з приводу шоколаду - 100-грамової плитки на прилавках наших магазинів вже давно не знайти - замість них з'явилися 90-грамові, 80-грамові і навіть 65-грамові.

Та ж історія практично з усіма фасованими продуктами. Так, порція морозива, яка раніше практично повсюдно важила 100 г, тепер дуже рідко дотягує до круглої цифри: в ходу порції по 90, 80, 75 і навіть 60 грамів. Розфасовані крупи, макаронні вироби, цукор теж все частіше продаються в пакетах по 900, а то і по 800 грамів.

Пачка сметани, яку багато хто за звичкою вважають півкілограмовою, тепер продається по 450, 400 і навіть 350 грамів.

Замість літра молока або соняшникової олії все частіше трапляються пляшки з 0,9 л, 0,88 л і навіть 0,75 л.

При цьому вартість трохи зменшується разом із зменшенням ваги фасованого товару. Фактично це обманом не назвеш, адже виробник чесно вказує вагу і об'єм продуктів. Однак, якщо це і не відверта брехня, то вже точно хитрість. Адже виробники користуються тим, що люди звикли до кілограмовим пачок і літрових пляшок. Крім того, не кожен зможе відразу біля прилавка порахувати, що вигідніше: 900 грамів крупи за 14,40 грн. чи, наприклад, 800 грамів за 12,96 грн.

А російські користувачі продовжують вправлятися в дотепності. Інтернет переповнився жартами - часто досить смішними:
"Економічний ривок був настільки потужним, що відірвалося одне яйце".
"Прийняв Росію з десятьма яйцями, а залишив з дев'ятьма".
"Такі вдарили народ по яйцях!"
"Хрін з цими Курилами, поверніть яйце!"
"В упаковці 9 яєць. Це Путін одне вкрав.